Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Опасне поруке из Приштине: Српски расизам; Вучић, Дачић и Додик агресивни посредници Русије

© Фото : Youtube/Österreichisches Außenministerium/PrintscreenДоника Гервала Шварц
Доника Гервала Шварц - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Министарка спољних послова тзв. Косова Доника Гервала-Шварц поновила је данас да су привремене приштинске институције спремне да прихвате француско-немачки предлог као основу за даље разговоре са Београдом, али је рекла да Приштина неће допустити „другу Републику Српску“.
Она је поновила и став Приштине да је формирање Заједнице српских општина у супротности са тзв. „уставом Косова“.
У интервјуу за босанскохерцеговачку агенцију ФЕНА Гервала је рекла и да се Приштина фокусира на коначни споразум који би требало да резултира обостраним признањем и оценила да би међународно признавање, како је навела, „реалности независности Косова“ био „сигнал националистима у Србији да дестабилизација суседних држава није рецепт за успех“.
Тврди и да је влада у Приштини способна је да „осигура безбедност и владавину закона и на северу КиМ“, упркос како каже, „насилним криминалним структурама које покушавају да застраше Србе, Албанце и друге грађане који живе у том делу државе“.
„Ово је право питање за све, укључујући Запад: Колико смо спремни и колико још дуго можемо да толеришемо све агресивнију Русију и њене све агресивније посреднике на Балкану у распону од Вучића и Дачића до Додика?“, рекла је Гервала-Шварц.
Србију је назвала „слоном у соби“ и о томе, каже, сви морају да разговарају, а узрок проблема Србије с Црном Гором, Босном и Херцеговином, Северном Македонијом и тзв. Косовом је тврди, „расистичка идеологија српске надмоћи“, пренео је Танјуг.
Бадње јутро на северу Косова - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СРБИЈА
Куртијев инат иде у прилог Србији: Још једна држава повукла признање Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала