- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Зауставите финансирање рата“: Спрема се мировни протест у Вашингтону

© AP Photo / Mark TenallyСпоменик Линколну у Вашингтону
Споменик Линколну у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Антиратни протест под називом "Rage Against The War Machine" биће одржан сутра у Вашингтону, а организатори захтевају мир у Украјини и прекид америчког војног помагања Кијеву.
Протест, који организују Либертаријанска партија и Народна партија, биће одржан испред Линколновог меморијала у америчкој престоници, а као говорници су најављени, између осталих, бивши сенатор Рон Пол, некадашњи председнички кандидат Тулси Габард, бивши конгресмени Денис Кусинић и Синтија Мекини, оснивач „Пинк флојда“ Роџер Вотерс...

„Демократе и републиканци су наоружали Украјину са десетинама милијарди долара у оружју и војној помоћи. Рат је убио на десетине хиљада људи, раселио милионе и гура нас ка нуклеарном трећем светском рату. Зауставите финансирање рата“, наводи се у прогласу организатора.

Они у захтевима додају да су САД „подстакле рат у Украјини пучем против демократски изабране власти 2014. године и саботирале мировни споразум између Русије и Украјине у марту 2022.“
Како додају, сукоб у Украјини „убрзао је инфлацију и цене хране, горива и енергената.
„Сједињене Америчке Државе дигле су у ваздух руске гасоводе ка Европи, којој су одузели енергију и деиндустријализовали је“, наводе организатори.
Они позивају и на расформирање НАТО пакта, јер је „његово ширење ка границама Русије испровоцирало рат у Украјини“, као и на ослобађање Џулијана Асанжа.
Тара Рид, глумица, која ће такође говорити на протесту, рекла је, гостујући код Такера Карлсона на Фокс њузу, да су Американци „сити тога што њихова влада троши 100 милијарди долара на помоћ Украјини, док се проблеми у земљи игноришу“.
Оснивач групе Пинк Флојд Роџер Вотерс - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СВЕТ
Обраћање оснивача „Пинк Флојда“ великим силама: Сви ви, одмах мењајте политику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала