- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Антиратни протест у Вашингтону: Захтев за прекид помоћи Кијеву и расформирање НАТО /видео/

© Фото : Youtube/Rage Against the War MachineАнтиратни протест у Вашингтону
Антиратни протест у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Антиратни протест под називом „Rage Against The War Machine“ одржава се у Вашингтону, а организатори захтевају мир у Украјини и прекид америчког војног помагања Кијеву.
Протест, који организују Либертаријанска партија и Народна партија, одржава се испред Линколновог меморијала у америчкој престоници.
„Демократе и републиканци су наоружали Украјину са десетинама милијарди долара у оружју и војној помоћи. Рат је убио на десетине хиљада људи, раселио милионе и гура нас ка нуклеарном трећем светском рату. Зауставите финансирање рата“, наводи се у прогласу организатора.
Они у захтевима додају да су САД „подстакле рат у Украјини пучем против демократски изабране власти 2014. године и саботирале мировни споразум између Русије и Украјине у марту 2022.“
Како додају, сукоб у Украјини „убрзао је инфлацију и цене хране, горива и енергената.
„Сједињене Америчке Државе дигле су у ваздух руске гасоводе ка Европи, којој су одузели енергију и деиндустријализовали је“, наводе организатори.
Они позивају и на расформирање НАТО пакта, јер је „његово ширење ка границама Русије испровоцирало рат у Украјини“, као и на ослобађање Џулијана Асанжа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала