- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Блокада код Паковраћа: Мештани незадовољни накнадом за експропријацију

© Фото : YouTube/Javno preduzeće Putevi Srbije, snimak sa ekranaАуто-пут "Милош Велики", петља код Паковраћа
Ауто-пут Милош Велики, петља код Паковраћа - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
У чачанском насељу Паковраће група грађана незадовољних накнадом за експропријацију земљишта за изградњу Моравског коридора, али и деонице ауто-пута Милош Велики од Паковраћа до Пожеге, блокирала је данас саобраћај на сат времена у знак протеста.
Осим мештана Паковраћа, на блокади су се окупили и становници лучанских села кроз које пролази поменута деоница, али и мештани Балуге, Катрге и осталих места на територији града Чачка кроз која пролази Моравски коридор.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић у четвртак је обишао радове на изградњи тунела Лаз у Паковраћу и рекао да је после састанка са представницима незадовољних грађана постигнут договор да најављене блокаде не буде.
Правни заступник дела окупљених грађана, адвокат Зоран Пешић изјавио је за Танјуг да Весић није био у праву када је рекао да блокаде неће бити јер никакав договор није постигнут већ је, како каже само било наговештаја да ће блокада бити одложена једино због коректности директора „Путева Србије” Зорана Дробњака.
„Сви наши клијенти су једногласно били против тога и били су за то да се блокада одржи независно од преговора заказаних за сутра. Сам исход тих преговора се не зна нити се зна у ком смеру ће они ићи", рекао је Пешић.
Објаснио је да је став окупљених да Виши суд коначно треба да заврши предмете и да више „не врши незаконите притиске на судије Основног суда и на вештаке“.
Додао је да је најбоље да се поступци заврше у наредних неколико месеци.
Током протеста на изласку са ауто-пута на петљи у Паковраћу није било гужве и застоја јер су возила излазила у Прељини на другој страни Чачка, док се магистрални саобраћај усмеравао преко села Марковица.
Из правца Чачка настала је колона тешких камиона којима није дозвољен наставак пута преко Марковице, али је из правца Пожеге формирана колона возила која нису на време скренула на алтернативне путне правце.
Окупљени грађани су најавили наставак блокада у зависности од резултата сутрашњих преговора.
Радови на делу трасе ауто-пута од Прељине до Пожеге - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Дробњак: Постигнут договор са мештанима Паковраће чија се земља налази на траси ауто-пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала