- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Буђење Медведева – Рус „окренуо“ Италијана за 16. титулу

© AP Photo / Peter DejongДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев савладао је Италијана Јаника Синера у финалу турнира у Ротердаму у три сета - 5:7, 6:2, 6:2. Овим тријумфом, првим у 2023. години, некадашњи светски број један се од понедељка враћа у Топ 10 тенисера света на АТП листи.
Старт сезоне био је лош за Данила, али се руски тенисер вратио у форму и тенисом какав је показао у Ротердаму поново је постао једна од највећих претњи свим осталим играчима.
Тријумф над Синером у финалу донео је Русу поново место у Топ 10 најбољих тенисера света, али је можда важније од свега што се бивши светски број један после четири месеца поново окитио трофејом.
Изгледало је да Италијан има Данила у руци, поготово после првог сета у коме је Рус доста грешио. Синер је првим брејком повео са 3:1, али је потом испустио свој сервис код резултата 4:2. Ипак, успео је Италијан да направи кључан брејк у 12. гему и поведе са 1:0.
Медведев му је потом жестоко узвратио у другом сету. Направио два брејка и стигао до 5:1, а затим за непуних 40 минута комплетирао изједначење јер је добио други сет са 6:2.
И трећи сет је био скоро па пресликан. Синер је био нестрпљив, Медведев прецизан, па је лако направио брејкове и стигао до 5:2, касније на свој сервис и до коначног тријумфа.
Медведеву је ово 16. титула у каријери, али његове фанове много више може да радује чињеница да је у Холандији играо моћан тенис - као некада.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Колико може Ђоковић – и шта је Надал радио на Федереровом опроштају
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
„Око Новака је црни облак“ – патили су због Федерера, а лагали о Ђоковићу
Миомир Кецмановић прославља победу над Матеом Беретинијем у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Мишина „стотка“ за финале – Американац последња препрека
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала