- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Одлучно осуђујемо нападе Израела на Сирију

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаРазрушена стамбена четврт у избегличком кампу Јармук на југу Дамаска
Разрушена стамбена четврт у избегличком кампу Јармук на југу Дамаска - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Москва одлучно осуђује нападе Израела на Дамаск и околину и сматра грубим кршењем норми међународног права, наводи се у коментару Министарства иностраних послова Русије.

„Одлучно осуђујемо насилне акције које је Израел предузео, а које представљају грубо кршење норми међународног права. Позивамо израелску страну да прекине оружане провокације против Сирије и да се уздржи од корака који ће имати велике последица за цео регион“, пише у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Истиче се да је наставак таквих акција апсолутно неприхватљив, посебно када многе земље света, укључујући и Русију, активно помажу Сирији у превазилажењу последица разорног земљотреса, шаљу јој своје спасиоце, лекаре и хуманитарну помоћ.
Према подацима сиријских власти, као резултат напада Израела на Дамаск током прошле ноћи је погинуло најмање петоро људи, 15 је рањено, а срушено је и неколико кућа.
Напад Израела на Дамаск - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СВЕТ
Израелска ракета погодила центар Дамаска, има мртвих и рањених
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала