- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Борељ фактички признао да је ЕУ увучена у сукоб са Русијом

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ признао је да је Европска унија увучена у сукоб са Русијом, а такође је унапред поделио одговорност за будући пораз Кијева, сматра председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Леонид Слуцки.
„Борељ је, заправо, након (немачке министарке спољних послова Аналене)Бербок, признао да је ЕУ увучена до грла у оружани сукоб са Русијом, а такође је унапред поделио одговорност за будући војни пораз Кијева и фактички легализовао ширење неонацизма на европском простору“, написао је Слуцки на свом Телеграму.
Према његовим речима, формат Минхенске конференције се дегенерише и претвара у „још једне НАТО-овске антируске баханалије“.
Слуцки је такође приметио да су управо Сједињене Америчке Државе те које угрожавају безбедност Европе, „дижући у ваздух објекте кључне енергетске структуре и промовишући своју неоколонијалну политику на штету интереса европских земаља“.
Борељ је током Минхенске безбедносне конференције изјавио да је Украјина члан европске породице, али да се придруживање Европској унији не може догодити преко ноћи. Европска унија је постала војска Украјине, јер је сукоб изазов за безбедност ЕУ, нагласио је он.
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
РУСИЈА
Орбаново упозорење: Европа балансира на ивици рата са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала