- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Тајмс“ открива шта се догађа у бункеру Зеленског

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Британски лист „Тајмс“ је објавио чланак у коме се говори о ситуацији у бункеру Владимира Зеленског и у његовом кабинету.
Како пише лист, британски новинар је у Кијеву и разговарао о бункеру са разним украјинским званичницима који су упознати са ситуацијом у склоништу. Међу изворима су саветник Зеленског Александар Родњански и министар пољопривреде Николај Сољски.
„Контролни пунктови са наоружаним обезбеђењем се налазе у свакој улици која се налази око канцеларије Зеленског, пролазе само они који имају одговарајућа документа и пасош“, наводи се у материјалу.
Наглашава се да војници траже од свакога лозинке које се мењају сваки дан.
„То су често бесмислене фразе које Руси тешко изговарају“, појашњава се у чланку и додаје да у згради не укључују осветљење, као и да су завесе увек навучене.
Главни представници украјинских власти су након почетка специјалне операцији смештени у подземне бункере. Према једном извору листа, првобитно је било планирано да званичници остану под земљом недељу дана. Међутим, пише лист, Зеленски и његови помоћници су у бункеру живели скоро два месеца.
Сви који су са Зеленским били у бункеру су морали да потпишу да ће чувати тајну. Документ забрањује да се шире информације о плану објекта, његовом положају, предметима који су у њему, али и информације о храни. Наводи се да је група људи који су са Зеленским били у бункеру информације о сукобима добијала захваљујући својим мобилним телефонима.
Један украјински званичник је листу рекао да је једне ноћи одлучио да изађе из склоништа и да вечера у ресторану. Послао је фотографију неименованом украјинском посланику, а он му је одговорио псовкама. Касније је наручио бургере и другу храну за све који су се налазили у бункеру.
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
РУСИЈА
Медведев: Зеленски неће морати да преговара са Русијом – потписаће што му се каже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала