- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Блиски Исток заинтересован за руску ратну авијацију и „Шахмат“

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПрототип новог руског ловца "Шах-мат"
Прототип новог руског ловца Шах-мат - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Земље Блиског Истока су заинтересоване за руску ратну авијацију која је коришћена у оквиру специјалне војне операције и за ловац „Шахмат“ нако његове презентације у Дубајиу 2021. године, изјавио је Спутњику представник Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије (ФСВТС).

„Руска авијациона техника се добро показала у специјалној војној операцији. Спремни смо за интеракцију са нашим партнерима у области снабдевања поменутом техником, укључујући и земље у региону“, рекао је представник ФСВТС-а.

Он је навео да је након премијерног приказа прототипа лаког тактичког авиона „Шахмат“ на Међународном авио-космичком сајму „Дубаји ершоу 2021“ неколико купаца показало интересовање за авион.
„Отворени смо за дијалог и сарадњу са партнерима на овом пројекту у различитим форматима, а све у циљу заједничког интереса“, рекао је он.
„Шахмат“ (Су-75) је први у Русији авион са једним мотором пете генерације, који је произвела компанија „Сухој“, а која је део корпорације „Ростех“. Ловац је представљен у јулу 2021. године на изложби МАКС-2021. Инострана премијера је била исте те године на изложби „Дубаји ершоу“.
Кључне карактеристике авиона су суптилност, ниска цена сата лета, отворена архитектура и високи показатељи према критеријуму „цена-ефикасност“.
У Абу Дабију се 20-24. фебруара одржава међународни сајам наоружања IDEX-2023.
Руски вишенаменски ловац Су-75 Шахмат - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
РУСИЈА
Топ 5 модела руског наоружања који ће бити хит у иностранству: Лидер – „Шахмат“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала