- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљанка на мети напада – готово годину дана касније

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Прошло је скоро годину дана од како је Јелена Рибакина освојила велику титулу на Вимблдону и то као рођена Московљанка на турниру на ком нису смели да играју Руси и Белоруси. Ипак, Јелена се такмичи под заставом Казахстана па је могла да игра. И на крају је тријумфовала што многима тада није пријало, а ево и данас с обзиром на речи Џона Мекинроа.
Тениски аналитичар који често има лепе речи о Новаку Ђоковићу овога пута није био привржен рођеној Московљанки.
Можда зато што је сам био врло импулсиван на терену, па му не одговара смиреност, већ му више пријају играчи попут Ника Кирјоса.
„Волео бих да видим више екплозивних темперамената, да видим емоције у тенису. Прошле године је Јелена Рибакина освојила Вимблдон и није показала никакву емоцију“, рекао је Мекинро.
Ипак, утисак је да Американац није до краја узео у обзир кроз шта је све Рибакина морала да прође на датом турниру.
Током целог турнира морала је да одговара на различита провокативна питања, а када је освојила титулу није желела да колоквијално речено никоме гура прст у око великим слављем, већ је достојанствено одрадила цео посао.
И отишла кући као права шампионка.
Јелена је рођена 1999. године у Москви, али је са 19 година прихватила позив Казахстана да промени држављанство, о чему је такође морала да говори током прошлогодишњег Вимблдона.
Дведена је тада у потпуно непријатну ситуацију у којој је морала да „исцрпи“ највећег дипломату у себи.
„Тешко је то питање за мене. Ја сам рођена Рускиња, представљам Казахстан, играла сам за ту земљу на великим такмичењима, осећам подршку људи и доносим резултате који су добри за спорт у Казахстану и за мене је то, то. Кажем, тешко је питање које сте ми поставили“, истакла је тада Рибакина.
Издржала је све ударе и постала шампионка Вимблдона. Није баш било за очекивати да показује неке посебне емоције, желела је да се не уздигне превише у победи.
Очигледно је то некоме засметало...
Због одлуке да се не доделе поени са прошлогодишњег Вимблдона Рускиња је касније била изузетно љута и оштро је критиковала ВТА зато што је остала без 2000 бодова.
„То је штета, не осећам се као шампионка Вимблдона. Рекла бих да је освајање Вимблдона велико достигнуће за мене. Невероватно сам поносна на свој тим, али ако ме питате за моја осећања, нису баш најбоља. Мислим да је проблем у структури тура, мислим да ВТА има слабо вођство. Наравно да није лепо што нисам добила бодове, али битно је да сам победила и да наставим да побеђујем“, рекла је Рибакина.
Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Систем је „укочио“ процес – али није могао да утиче да Новак постане бесмртан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала