- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Погинуло 11 људи у олуји на Новом Зеланду, штета већа од 8 милијарди долара

CC0 / Unsplash/Michael & Diane Weidner / Облаци
Облаци - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
У олуји „Габријел“ на Новом Зеланду погинуло је најмање 11 људи, око 2.200 људи се води као нестало, а власти су данас упозориле да би штета од циклона могла да премаши осам милијарди долара и најавиле хитно финансирање помоћи за санирање последица.
Премијер Новог Зеланда Крис Хипкинс најавио је на конференцији за новинаре хитну помоћ од 187 милиона долара и продужио трајање ванредног стања за седам дана.
Министар финансија Грант Робертсон рекао је раније данас да би укупни трошкови за владу могли да буду приближни износу од 8,42 милијарде долара, колико је потрошено на обнову Крајстчерча после разорног земљотреса 2011. године.
Робертсон је именован за министра за обнову од циклона. Привремени пакет помоћи обезбеђује решавање критичних проблема на путевима и за предузећа и примарну производњу, а очекује се више помоћи и средстава за поновну изградњу, пренео је Ројтерс.
Циклон је погодио најсевернији регион Северног острва 12. фебруара и изазвао велику штету, а Хипкинс је назвао олују „Габријел“ највећом природном катастрофом на Новом Зеланду у овом веку.
Нови Зеланд је поставио 60 „Старлинкових“ сателита да попуни празнине у телекомуникационој мрежим, јер је око 15.000 људи на Северном острву остало без струје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала