- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најважније поруке из Путиновог обраћања /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обратио се данас Федералној скупштини.
Ево које су његове најважније поруке:
- Русија обуставља учешће у Споразуму о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3). То је једини руско-амерички режим контроле нуклеарног оружја.
- Русија ће одговорити на сваки изазов јер "ми смо јединствена држава, један велики и уједињен народ, уверени смо у себе и своје снаге, истина је на нашој страни наша".
- О специјалној војној операцији: Корак по корак ћемо решавати постављене задатке.
- О Минским споразумима: Испоставља се да је све време док је Донбас горео, када се проливала крв, када је Русија искрено тежила мирном решавању ситуације, они (Запад) су се играли животима људи, играли су обележеним картама. Они су покренули рат, а ми користимо силу да га зауставимо. Није први пут да су се користили обманама, тако је било и у Југославији, Либији...
- Одговорност за распиривање украјинског сукоба, за ескалацију, за раст број жртава у потпуности лежи на западним елитама. Наравно, и на данашњем кијевском режиму за који је украјински народ туђ. Украјински режим не служи данас националним интересима, него интересима трећих земаља. Запад користи Украјину и као ударну песницу против Русије и као полигон.
- Запад баш брига на ког играју у борби против Русије, зато и користе неонацисте, терористе, макар и "црног ђавола".
– Што се у Украјину буде испоручивало далекометније оружје, то ћемо бити приморани да претњу гурамо даље од наших граница.
- О пројекту "анти-Русије": У наше време од Украјине су почели да праве „анти-Русију“. То није нов пројекат. Вуче корене из 19. века. Аустроугарска и Пољска су покушале да отргну наше историјске корене.
- Погледајте Свето писмо. Тамо је све речено. Породица је заједница мушкарца и жене. Али данас се и ти свети текстови доводе у питање. Англиканска црква планира да размотри идеју родно неутралног Бога. Опрости им Господе, не знају шта раде.
- Смисао нашег рада није прилагођавање тренутним условима. Стратешки задатак је да нашу економију дигнемо на виши ниво. Сада се све мења и то веома, веома брзо. Ово није само време изазова, него и могућности. Наш живот у будућности ће зависити од тога како ћемо их реализовати.
- О нуклеарним пробама: Министарство одбране Русије и Росатом треба да обезбеде спремност за пробе руског нуклеарног оружја. Ми наравно нећемо то први да радимо, али ако САД изведу пробу, извешћемо и ми.
- О инспекцијама нуклеарних објеката: Почетком фебруара ове године чуо се захтев НАТО Русији да се врати на спровођење споразума о смањењу стратешког офанзивног наоружања, укључујући дозволу за инспекције наших нуклеарних објеката. То је театар апсурда. ПОзнато нам је да је Запад умешан у покушаје да се нанесу удари по нашим базама стратешке авијације. Нама по том спорзауму не дају да спроводимо инспекције. САД и НАТО отворено кажу да је њихов циљ да нанесу стратешки пораз Русији. И после тога би да обилазе наше одбрамбене објекте?
- Сви избори, укључујући председничке 2024. биће одржани строго у складу са законом, поручио је Путин.
Комплетно обраћање руског председника погледајте у видеу:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала