- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава
Владимир Путин - Sputnik Србија

Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању /видео/

Пратите нас
Руски председник Владимир Путин се обратио Федералној скупштини. Кључне теме говора су били: специјална војна операција, економија и социјални проблеми.
Главне тачке обраћања:
- Корак по корак ћемо решавати постављене задатке.
- Испоставља се да је све време док је Донбас горео, када се проливала крв, када је Русија искрено – наглашавам – искрено тежила мирном решавању ситуације, они су се играли животима људи, играли су обележеним картама. Тај одвратни метод преваре већ је више пута испробан и раније. Исто тако дволично су се понашали уништавајући Југославију, Ирак, Либију, Сирију. Никада са себе неће спрати ту срамоту. Појам части, поверења, пристојности није за њих.
- Понављам – они су покренули рат, а ми користимо сили да га зауставимо.- Одговорност за распиривање украјинског сукоба, за ескалацију, за раст број жртава у потпуности лежи на западним елитама. Наравно, на данашњем кијевском режиму за који је украјински народ туђ. Украјински режим не служи данас националним интересима, него интересима трећих земаља. Запад користи Украјину и као ударну песницу против Русије и као полигон. Нећу се задржавати на покушајима Запада да преокрене ток борбених дејстава, али једна околност свим мора да буде јасна.
– што се у Украјину буде испоручивало далекометније оружје, то ћемо бити приморани да претњу гурамо даље од наших граница.
- У наше време од Украјине су почели да праве „анти-Русију“. То није нов пројекат. Вуче корене из 19. века. Аустроугарска и Пољска су покушале да отргну наше историјске корене.
- Погледајте Свето писмо. Тамо је све речено. Породица је заједница мушкарца и жене. Али данас се и ти свети текстови доводе у питање. Англиканска црква планира да размотри идеју родно неутралног Бога. Опрости им Господе, не знају шта раде.
- Смисао нашег рада није прилагођавање тренутним условима. Стратешки задатак је да нашу економију дигнемо на виши ниво. Сада се све мења и то веома, веома брзо. Ово није само време изазова, него и могућности. Наш живот у будућности ће зависити од тога како ћемо их реализовати.
- Русија обуставља своје учешће у Споразуму о стратешком офанзивном наоружању. Понављам – не излази из Споразума, него обуставља учешће.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
11:49 21.02.2023
Фронт сада пролази кроз срца наших људи, поручује Путин.
Русија ће одговорити на било који изазов јер смо ми јединствен народ. Правда је на нашој страни, рекао је Путин на крају, после чега је емитована химна Русије.
11:45 21.02.2023
Русија обуставља учешће у споразуму о стратешком офанзивном наоружању, рекао је Путин.
"Не излази, већ обуставља", истакао је он.
САД преко НАТО-а постављају ултиматум Москви о Споразуму о стратешком офанзивном наоружању, траже да се реализују све тачке споразума, док сам „планира да се понаша како хоће“.
Он је истакао да Вашингтон разматрају могућност да изврше тестирање нуклеарног оружја, постоје такве информације.
Према његовим речима, Министарство одбране и корпорација Росатом треба да буду спремни за тестирање нуклеарног оружја, ако то ураде САД.
Пре него што се Русија врати разговору о овом споразуму, Русија мора да зна како да узме у обзир арсенале Француске и Велике Британије.
11:44 21.02.2023
Познато нам је да је запад директно одговоран за покушај да се изведе напад на базе наше авијације, рекао је он.
11:42 21.02.2023
"Почетком фебруара НАТО је тражио да се вратимо уговору о неширењу стратешког наоружања, укључујући и инспекције објеката. То је позориште апсурда. Знамо да је Запад помогао кијевском режиму у нападу на објекте на територији Руске Федерације. И желе у исто време да прегледају наше објекте?", запитао је он.
Путин је рекао да је пре недељу дана потписао указ о стављању нових стратешких копнених комплекса на борбено дежурство.
11:40 21.02.2023
САД и НАТО директно кажу да им је циљ стратешки пораз Русије. После тога, посета одбрамбеним објектима Русије није опција, истакао је Путин.
11:32 21.02.2023
11:26 21.02.2023
Управо они који су се борили у Донбасу треба да буду главни ослонац развоја тих региона. Русија рачуна на вас, рекао је Путин.
11:23 21.02.2023
Сви избори, укључујући председничке 2024. биће одржани строго у складу са законом, поручио је Путин.
11:23 21.02.2023
Што се тиче питања заштите Русије, сви морамо да се ујединимо, да координирамо наше напоре, наше одговорности и наша права како бисмо одржали једно историјско врховно право — право Русије да буде јака“, рекао је Путин.
11:19 21.02.2023
Русија је отворена земаља и самобитна цивилизација, предали су нам је преци а ми треба да је предамо потомцима. Рачунамо пре свега на свој потенцијал, на своје традиције и вредности, рекао је руски председник.
11:18 21.02.2023
Русија уме да буде пријатељ, држи реч, никог није оставила на цедилу и увек је подржавала у тешкој ситуацији, као што је то било за време пандемије, истакао је Путин.
11:13 21.02.2023
Путин је наложио Влади да предузме додатне мере за деофшоризацију економије, напоменуо је да компаније морају да раде у руској јурисдикцији.
Председник је напоменуо да никоме од обичних грађана није жао оних који су изгубили имовину у иностранству, изгубили своје јахте и палате.
"Будућност треба да буде само овде, у нашој родној Русији, и тада ћемо створити јаку, самодовољну економију", рекао је Путин.
11:10 21.02.2023
Запад није одустајао од покушаја да запали постсовјетске државе, провоцирао је конфликте у хушкао терористе, упозорио Путин.
11:00 21.02.2023
Руске банке раде стабилно, истакао је председник.
"Русији не треба да узима зајмове у иностранству, да се клања, моли за новац, а затим да дуго преговара колико и под којим условима да их враћа".
11:00 21.02.2023
Стратешки задатак је да нашу привреду подигнемо до нових граница. Од тога зависи наш будући живот.
10:54 21.02.2023
Русија ће градити нове логистичке коридоре, развијати унутрашње руте и излазе у Азију. Држава ће посебну пажњу посветити међународном коридору „Север-Југ”, „Трансибу”, БАМУ, Северном морском путу.
Развијаће се луке Црног и Азовског мора.
10:52 21.02.2023
Стратешки задатак је да нашу привреду подигнемо до нових граница. Од тога зависи наш будући живот.
10:46 21.02.2023
БДП у 2022. смањен је за 2,1 одсто, а за фебруар-март се предвиђао колапс привреде. Удео рубље у међународним обрачунима је удвостручен, наставићемо да радимо са партнерима на независности од долара, истакао је Путин.
10:43 21.02.2023
Путин: Санкције су биле само средство - Запад има за циљ да натера грађане Русије да пати. Међутим, то нису успели.
Економске власти су сачувале стабилност привреде, спречиле дефицит и колапс финансијског система, додао је председник.
Иницијатори санкција кажњавају сами себе, изазивају раст цена у својим државама и за то оптужују Русе.
10:43 21.02.2023
Одбрана Русије је најважнији приоритет, али не сме се поновити грешка из прошлости и уништити своја привреда.
Запад је против нас отворио не само војни и информативни, већ и економски фронт, али, како каже Путин, иницијатори санкција сами себе уништавају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала