Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеик Бин Зајед посетио штанд Србије на сајму наоружања

© Фото : buducnostsrbijeav/Уступљено СпутњикуПредседник Републике Србије Александар Вучић по доласку у посету УАЕ на позив Његовог Височанства шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана.
Председник Републике Србије Александар Вучић по доласку у посету УАЕ на позив Његовог Височанства шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана.
 - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Његово Височанство шеик Мухамед Бин Зајед ал Нахјан, председник УАЕ, посетио је штанд Србије у оквиру шеснаестог по реду Међународног сајма војног наоружања и опреме "IDEX 2023" у Абу Дабију.
На штанду га је срдачно дочекао председник Александар Вучић, а потом му и представио шта је све изложено на српском штанду.
На штанду Србије представљено је више домаћих компанија из одбрамбене и наменске индустрије, које предводи генератор домаће одбрамбене индустрије, "Југоимпорт -СДПР".
Изложене су макете опреме и оружја домаће производње, међу којима су макете оклопног возила "Лазар", "Лазар 3 ", "Милош", " Милош 2", вишецевни ракетни систем "Тамнава", самоходна хаубица "Нора", пешадијско наоружање и минобацачка муниција различитог калибра, муниција малог, средњег и великог калибра за различите копнене и ваздухопловне платформе, ракете за артиљеријске системе, нишанске справе, као и заштитно-балистичка опрема.
После приказа макета, одржан је и састанак са шеиком Бин заједом, којем су присуствовали председник Вуцић и представници министарства одбране.
У обиласку штанда били су министар одбране Милоша Вучевић, помоћник министра одбране Ненад Милорадовић, амабсадор УАЕ у Београду Мубарак ал Дахери, представници компаније "Југоимпорт-СДПР".
Овај сајам у Абу Дабију се одржава под покровитељством шеика Мухамеда Бин Заједа ал Нахјана, и то је највећи и најзначанији сајам овог типа у свету, на којем се представља најновија опрема, оружје, иновације и технологије из одбрамбеног сектора из целог света.
Приметна је велика посећеност на сајму, који траје до петка. На једном месту окупило се више од 1350 излагача из 65 земаља света, као и 350 високих делегација из целог света.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала