- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Тужилаштво ублажило оптужбу против Болдвина

© Jim WeberАлек Болдвин после трагедије на ранчу, на снимању филма
Алек Болдвин после трагедије на ранчу, на снимању филма - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Тужиоци у Новом Мексику одустали су данас од намере да захтевају петогодишњу затворску казну због недозвољеног ношења оружја за глумца Алека Болдвина у вези са погибијом сниматељке Халине Хачинс током снимања филма Руст.
Тужиоци су одлучили да уместо раније најављеног затева да се глумац оптужи и за недозвољено ношење оружја, покрену оптужни захтев само за знатно блаже кривично дело - убиство из нехата, за које Болдвин може да добије казну од највише 18 месеци затвора уколико буде проглашен кривим, преноси лондонски Гардијан.
Адвокатски тим Алека Болдвина тврдио је да је оптужба за недозвољено ношење оружја у овом предмету неуставна јер крши одредбу америчког Устава која забрањује ретроактивно измену законских казни за неку тужбу.
"Тужиоци су направили основну правну грешку", изјавио је Лук Никас, један од Болдвинових адвоката.
Тужилаштво у Санта Феу саопштило је да је одлука о одустајању од оптужбе за теже кривично дело донета да би се избегао правни спор са Балдвиновим адвокатским тимом.
"Приоритет тужилаштва је да се задовољи правда а не да се скупим адвокатима из великих градова обезбеде хонорари на основу наплативих сати ангажовања", саопштено је из тужилаштва.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала