- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда Партизана о борби звездаша за фотељу ФСС: Џајића и Видића видим заједно у тиму

© Фото : ФК МиљаковацНемања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Зоран Бата Мирковић, легендарни десни бек Партизана и Јувентуса, огласио се поводом председничких избора у Фудбалском савезу Србије, који ће бити одржани 14. марта. За сада је једини званични кандидат Драган Џајић, док би противкандидат требало да буде још један звездаш Немања Видић. Према речима Мирковића, то не би смело тако да буде.
И док је Драган Џајић у понедељак и званично постао кандидат за првог човека српског фудбала, који се чека још од повлачења Славише Кокезе 2021. године, Немања Видић још није предао кандидатуру, иако је први јасно и гласно поручио какве су му амбиције.
Бата Мирковић који је и сам радио у Фудбалском савезу Србије, био је и тренер Партизана, али је побегао главом без обзира из српског фудбала, због читаве ситуације, поручио је у разговору за Спортски журнал да Џајића и Видића види заједно у тиму, и да би све остало било погрешно.
„Џајић је једно од највећих фудбалских имена на овим просторима, Али, ја се и даље надам да Немања неће имати противкандидата. На крају крајева, Видић је његово дете. То би био као протиприродни блуд да видим једног против другог! Ја њих видим заједно у тиму! Не видим их подељене. Или опет мора по оном старом лошем српском: Дај да се бројимо, дај да се разделимо, ко ће га кога“, поручио је некадашњи десни бек Партизана и Јувентуса, Аталанте.
Наставио је Мирковић, који иначе ретко даје изјаве за медије, у истом тону:
„Стекао сам утисак да се дижу кука и мотика само да Видић не би био председник. Када чујем такве ствари, морам да питам: 'Хајде, да чујемо због чега Немања Видић не би био председник'? Је л' он честит? Је л' има карактер? Фасцинантно име и презиме?! Ми на његовој позицији нисмо имали бољег никада. Причамо о фудбалској каријери. Има изузетну репутацију, не само у Енглеској, него у целој Европи. Да ли је могуће да као народ то не можемо да препознамо“, запитао се наглас Бата Мирковић.
Мирковић је пре неколико година и сам радио на Теразијама у ФС Србије, где је обављао функцију директора, али се повукао. После је упловио у тренерске воде, али је Партизан напустио јер није био задовољан стањем у српском фудбалу, а сам није могао ништа да промени.
„Претходних 10 година био сам актер ствари у српском фудбалу и као играч и као функционер и као тренер. Не могу да се сложим да је све сјајно и бајно. На крају крајева, пре четири године сам изашао из нашег фудбала као тренер Партизана јер сам у тој години доживео свакаква бургијања и 'силовања'' са свих страна од смешних и сумњивих утакмица, преко неких судија, самозваних величанствених или казнених експедиција, људи који су ми се смејали у лице. То су ствари које памтим, ја сам остао у том дану, верујте ми на реч“, закључио је Мирковић разговор за Журнал.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Хрват ударио на Србина – испричао причу о ограничењу и „нестајању“: „Сачекаћемо га“
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Драган Џајић званично предложен за председника ФСС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала