- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина цени спремност Русије да украјинско питање решава кроз дијалог

© Sputnik / Лола ЂорђевићКинески министар спољних послова Ванг Ји
Кинески министар спољних послова Ванг Ји - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Кина високо цени спремност Русије да решава украјинску кризу кроз дијалог и преговоре, изјавио је у среду руководилац канцеларије Комисије Централног комитета Комунистичке партије Кине Ванг Ји на састанку с председником Русије Владимиром Путином.
Из Министарства иностраних послова Кине је након састанка одржаног у Москви саопштено да су руски лидер и кинески дипломата „детаљно разменили мишљења о украјинском питању“.
Ванг Ји је рекао да ће Кина наставити да се држи објективног става о украјинском питању и да игра конструктивну улогу у политичком решавању кризе.

„Кина је спремна да заједно с Русијом игра конструктивну улогу у доприносу одржавању мира и развоја у целом свету“, рекао је Ванг Ји.

Према његовим речима, кинеско-руски односи свеобухватног партнерства и стратешке сарадње „никада нису били усмерени против трећих страна и не трпе мешање, а посебно не претње трећих страна".
Председник Русије Владимир Путин је кинеског дипломату замолио да пренесе искрени поздрав председнику Кине Си Ђинпингу, додајући да је 20. Конгрес Комунистичке партије Кине, одржан прошле јесени, „отворио нове перспективе за развој Кине“.
Руски председник је, како је наведено, истакао да односи Русије и Кине иду ка зацртаним циљевима, те да је сарадња две земље у свим областима и форматима успешна.
Владимир Путин и Ванг Ји у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
РУСИЈА
Путин очекује друга Сија у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала