- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић, вода и пукотине – познати тренер објаснио доминацију Србина

© AP Photo / Fiona HamiltonНовак Ђоковић са
Новак Ђоковић са - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Борис Бекер је једном приликом рекао Андреи Петковић да је Новак Ђоковић као вода и да је - непобедив. Некадашњи аустралијски тенисер, а данас уважени стручњак, Дарен Кејхил, потпуно се слаже са теоријом Немца и хвали стил игре легендарног Србина.
Ђоковић је освојио десету титулу на Аустралијан опену и изједначио се са Рафаелом Надалом по броју освојених гренд слемова (22). Тријумф у Мелбурну му је значио више него остали због прошлогодишњег хапшења и депортације из Аустралије услед статуса невакцинисаног против корона вируса.
Гостујући у једном аустралијском тениском подкасту, Кејхил није крио дивљење Новаковој способности да просто „уништи“ игру противника и похвалио га због кретања на терену и професионализма.

„Чуо сам једном како Андреа Петковић и Бекер описују Новака да је као вода јер можеш да га дотакнеш, али не можеш да се ухватиш за њега. И претпостављам да је то врло добар термин за описивање Ђоковића, јер он увек проналази начин да прође кроз сваку пукотину и искористи ману ривала. Његово кретање и професионализам су посебна прича“, истакао је Кејхил.

Аустралијанац, иначе тренер Италијана Јаника Синера, каже да никада није видео спортисту као што је Ђоковић који се на тако посебан начин стара о свом телу.

„Поменуо сам Федерера као претечу топ тениса, због свега онога што је урадио пре 15 година и што је потом радио у дугом временском периоду. Међутим, ови момци, Новак и Надал, су све одвели на потпуно нови ниво, посебно Ђоковић. Никада нисам видео да неко тако води рачуна о свом телу, као Србин“, додао је Кејхил.

Новак Ђоковић и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Сашина искрена порука Новаку – „Немац сам, али честитам“
Ковид рестрикције у САД требало би да буду укинуте 11. маја, што значи да би Новак могао да учествује у септембру на УС Опену.
„Мислим да ће поново ситуација бити Новак сам против свих осталих и ове године. Ако морам да прогнозирам, рекао бих да ће узети три гренд слема у 2023. Све је бољи у 35. години. Раније је морао да гледа Федерера и Надала и покушава да их стигне, али потом су сва тројица почели да мотивишу једни друге. Новак сада има наспрам себе Циципаса и Алкараса, младе тенисере који га мотивишу и гурају још јаче ка новим успесима“, закључио је Дарен Кејхил.
Иначе, најбољи тенисер света Новак Ђоковић је за данас од 14 часова најавио обраћање српским медијима, а директан пренос можете да пратите на Спутњику.
Шуаи Пенг, Кина, тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Драма у Кини и даље траје: тенисери се враћају – али шта је са тенисеркама?
Новак Ђоковић и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Грк искрено о поразима и Ђоковићу – како је пропатио и преболео
Централни терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Руси стижу на Вимблдон? Британци добили „понуду коју не могу да одбију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала