- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Лидери Русије и Кине воде редовни и искрени дијалог

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу
Владимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Лидери Русије и Кине воде искрени дијалог и високо вреднују односе унапређеног стратешког партнерства, који подразумева редовну комуникацију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, одговарајући на питање новинара да ли је у току припрема сусрета председника Русије Владимира Путина и председника Кине Си Ђинпинга.
Песков је подсетио да се Путин данас у Кремљу састаје са шефом канцеларије Комисије за иностране послове Централног комитета Комунистичке партије Кин Ван Јијем, који се састао и са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом.
Говорећи о наводним плановима Кине да Русији пружи помоћ у наоружању Песков је подсетио на то да је Пекинг одлучно негирао такве наводе, те да томе нема шта да се дода.
„Не мислим да могу живописније да одговорим на ту тему од кинеских представника који су то већ учинили. Они су већ одговорили на та питања, одлучно их негирајући. Ту нема шта да се дода“, рекао је Песков.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен упозорио је раније Пекинг да ће сносити последице уколико буде испоручивао оружје Москви. Касније је портпарол Министарства иностраних послова Кине Ван Венбин изјавио да наоружање на бојном пољу украјинског сукоба непрестано шаљу САД, а не Кина, те да Вашингтон треба да прекине да шири дезинформације и да пребацује одговорност на друге.
Истовремено, шеф канцеларије Комисије за иностране послове Централног комитета Комунистичке партије Кин Ван Ји оптужио је Запад за двојне стандарде у вези с питањем испорука кинеског оружја Русији, будући да западне земље саме наоружавају Украјину.
Кинеска застава - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СВЕТ
Кина: Потребно је створити услове за дијалог, а не профитирати на сукобу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала