- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће се бранити и нуклеарним оружјем

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Ако САД желе да победе Русију, онда Москва има право да се брани свим средствима, укључујући и нуклеарно оружје, рекао је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.
Он је навео речи председника Владимира Путина који је рекао да је „немогуће победити Русију на бојном пољу“.
„Управо са овим је повезано обустављање (за сада) СТАРТ-3. Нека америчка елита која је изгубила везу са реалношћу види шта је постигла. Пратимо и реакцију других нуклеарних држава-чланица НАТО-а: Француске и Британије. Када је припреман споразум између САД и СССР-а (Русије) њихов нуклеарни потенцијал није укључиван у равнотежу нуклеарних бојевих глава и носача, а давно је требало да се то учини“, написао је он на Телеграм каналу.
Заменик шефа Савета безбедности је одлуку о суспензији учешћа Русије у СТАРТ-3 назвао „зрелом“. Према његовим речима, Москву је на овај корак натерао „рат који су објавиле САД и друге земље НАТО“. Док је амерички естаблишмент хушкао против Русије, снабдевао Украјину оружјем, залагао се за пораз Русије, њено ограничење и уништење, за Вашингтон је стратешка безбедност била „скоро света крава“.
Погледајте цело обраћање Владимира Путина са преводом на српски:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала