- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сјајан деби Ђорђевића у Кини!

© AFP 2023 / OZAN KOSEАлександар Ђорђевић
Александар Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Александар Ђорђевић, некадашњи селектор кошаркаша Србије, дебитовао је победом на клупи националног тима Кине, у утакмици против Казахстана која је завршена резултатом 71:59.
Кина је још пре доласка Ђорђевића на клубу обезбедила пласман на Светско првенство, које се одржава у „комшилуку“ у Индонезији, Јапану и на Филипинима.
После првог полувремена деловало је да ће то бити убедљива победа домаћина. Водила је Кина на великом одмору 43:22. Међутим, у другом делу екипа је подигла ручну, а Казахстан је у четвртој четвртини успео да смањи и на -11. Ипак, није успео да угрози победу фаворита.
Код победника Кви Жу је био најистакнутији са дабл дабл учинком од 16 поена и 12 скокова, а двоцифрен је био још само Џивеи Жао са 11 поена. На другој страни најефикаснији је био Рустам Мурзагалијев са 13 поена.
Казахстан је остао у шанси да се бори за пласман на Светско првенство и то захваљујући Јапану који је убедљиво савладао Иран 96:61.
Сада у последњем колу Казахстан мора да победи да победи Аустралију у гостима, која је дошла до нове победе над Бахреином 83:51, а већ је раније обезбедила пласман на Мундобаскет, а морају да се надају и победи Кине над Ираном.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала