- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан је „виђен“, а Шериф отписан – Петрић упозорава на Ливерпул и Реал

© Miroslav TodorovicРикардо Гомеш, Партизан - Колубара
Рикардо Гомеш, Партизан - Колубара - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Гордан Петрић, тренер фудбалера Партизана, изјавио је пред реванш меч са Шерифом у шеснаестини финала Лига конференције у Београду (Хумска, 18.45), да екипа мора да одигра паметно. Иако су црно-бели „виђени“ у осмини финала због тријумфа у Кишињеву (1:0), Петрић позива на опрез и помиње да екипа мора да уради неколико домаћих задатака.
Рикардо Гомеш постигао је једини гол у Молдавији, а Партизан је и поред тога што је имао играча мање на терену успео да однесе цео плен. Сада се очекује потврда резултата и квалитета, али је Петрић на последњој конференцији пред меч спустио лопту.
„Биће захтевна утакмица, Шериф се показао као незгодна екипа. Брзи су и јаки, мораћемо да урадимо много домаћих задатака. Ако прођемо имаћемо сигурност. Много људи гледа на меч као на решавање проблема, ја - не. Осећам понекад да смо машина за прављење новца. Међутим... Требало би да растеретимо момке, да не размишљају хоће ли Партизан да добије ово или оно, већ само да играју. Добро је што можемо да решимо проблеме, али би фудбалери требало да се растерете. Тражим од њих да пруже максимум и да буду задовољни када утакмица буде готова. Сигуран сам да ће да буде тако. Од доласка потенцирам да момци играју за себе. Када то одраде, имају и други корист“, поручио је Петрић на почетку излагања.
Суботичка равница је поприлично истрошила „парни ваљак“. Везиста Патрик Андраде је доживео повреду задње ложе у победи над Спартаком (2:1) и биће месец дана ван строја, док су Фејса и Натхо имали повишену температуру.
„Пре меча са Спартаком је Андраде радио магнетну резонанцу и снимак је показао да нема ожиљак, да би се током меча у Суботици испоставило да је искидао ложу и биће до четири недеље одсутан. Фејса и Натхо су имали температуру, надам се да ће да буду спремни“, рекао је Петрић.
На питање новинара да ли се нада двоструком слављу, с обзиром на то да и кошаркаши играју исти дан против Фенербахчеа на свом терену, шеф стручног штаба је одговорио:
„Волео бих да буде радовање и у Хумској, и у Арени. Шериф мора да ризикује, ми морамо да будемо паметни и концентрисани. Ко је гледао Ливерпул - Реал, сведочио је какве су грешке направљене, неопходно је да будемо спремни“.
С обзиром на то да је Игор Вујачић поцрвенео у Кишињеву и да неће моћи да буде на располагању Партизану за реванш, главна је дилема ко ће да заменити у последњој линији.
Очекивани састав требало би да чине: Поповић – Филиповић, Марковић, Саничанин, Урошевић – Фејса, Белић – Мениг, Пантић, Дијабате – Рикардо.
Уз Спутњик ћете моћи да пратите уживо текстуални пренос реванш меча шеснаестине финала Лига конференција између Партизана и Шерифа.
Лига конференција 1/16 финала
Андерлехт - Лудогорец 18.45 (први меч 0:1)
Клуж - Лацио 18.45 (први меч 0:1)
Дњепар - АЕК Ларнака 18.45 (први меч 0:1)
Партизан - Шериф 18.45 (први меч 1:0)
Базел - Трабзон 21.00 (први меч 0:1)
Фиорентина - Брага 21.00 (први меч 4:0)
Гент - Карабаг 21.00 (први меч 0:1)
Лех - Бодо 21.00 (први меч 0:0)
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Дани Алвеш - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Шпанија неће допустити славном Бразилцу да превари систем
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Обрукао се против Хрвата, има 103 килограма – али клуб верује у њега: „Све сам уложио“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала