- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина: Америка је највећи произвођач ратова

© Sputnik / Анна Раткогло / Уђи у базу фотографијаАтмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине
Атмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
У односима Русије и Кине не постоји ништа што би могло да изазове забринутост, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин на брифингу.

"Руско-кинески односи су изграђени на принципима непридруживања блоковима, неконфронтације и ненападања треће земље. Ово је позитиван фактор за одржавање мира и стабилности у свету, нема разлога за забринутост. Шта заиста треба да изазове забринутост, то је деструктивна улога САД по мир и стабилност у свету“, рекао је Ванг Венбин, одговарајући на захтев новинара да прокоментарише забринутост Стејт департмент због сарадње између Кине и Русија.

Дипломата је додао да су САД највећи светски произвођач ратова и да у својој историји дугој више од 240 година ова земља није учествовала у ратовима само 16 година.
Раније је Москву посетио Ванг Ји, шеф Канцеларије Комисије за спољне послове ЦК КПК који се састао са председником Русије Владимиром Путином, министром спољних послова Сергејем Лавровом и секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевим.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала