- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Командант Ваздушно-десантних снага Русије се обратио: Увек смо побеђивали и сада ћемо победити

© Фото : VK/VdvruГенерал Михаил Теплински
Генерал Михаил Теплински - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Командант руских Ваздушно-десантних трупа генерал-пуковник Михаил Теплински честитао је падобранцима који се боре у зони специјалне војне операције Дан заштитника отаџбине који се данас обележава у Русији.
„Обраћам се командирима: водите рачуна о војницима. Доћи ће време – полагаћете рачуне историји. Апелујем на војнике: верујте својим командирима, борите се храбро, јуначки, са пуном посвећеношћу“, рекао је генерал.
Подсетио се и свог личног борбеног искуства када је још командовао четом: „Знам колико вам је сада тешко. Јануара 1995. године више од недељу дана сам са својом извиђачком четом био окружен у Грозном. У тој борби никог нисам изгубио и данас су моји главни пријатељи војници из Грозног и наредници моје чете".
За тај подвиг Теплински је звање Хероја Русије.
Командант се обратио родбини и пријатељима бораца и команданата: „Клањам се родитељима и женама чији су синови и мужеви сада на фронту, посебно онима чији су рођаци погинули. Знајте да ћемо их сигурно осветити.”
"Захваљујем се свима који нам помажу – од начелника региона и привредника, до радника који донирају фронту оно мало што имају“, рекао је командант.
Генерал је подсетио да је Русија покренула специјалну војну операцију како би спречила офанзиву украјинских трупа у Донбасу.
„Многи од нас имају у Украјини рођаке и пријатеље који су постали таоци нацистичког режима, које насилно хватају на улице и силом терају на фронт. То су европске вредности“, рекао је он.
„Наша хиљадугодишња историја“, приметио је Теплински, „пуна је херојских страница, било је теже прадедовима. ... Руси су увек побеђивали и ми ћемо сада победити. Знам: заједно смо јаки и сигурно ћемо победити!“.
Генерал-пуковник Михаил Теплински командује Ваздушно-десантним снагама Русије од јуна 2022. године. Он је прави борбени генерал. Од почетка 90-их година прошлог века налази се у жариштима. Он је носилац више ордена за храброст.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала