- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак њега похвалама, а он Новака – оптужбом?!

© AFP 2023 / GLYN KIRKНовак Ђоковић, Давид Ферер и Хуан Карлос Фереро
Новак Ђоковић, Давид Ферер и Хуан Карлос Фереро - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у Београду је похвално је говорио о тренеру Карлоса Алкараса, Хуану Карлосу Фереру, а Шпанац је на све узвратио оптужбама за лажирање повреде.
Ђоковић је похвално причао о Фереру, некадашњем ривалу, а сада тренеру Алкараса, међутим није наишао на сличну реакцију са друге стране, све у вези са дешавањима на Аустралијан опену.
„Нећу да кажем да је Ђоковић лажов, само сматрам да је јако тешко то што је урадио. Повреда, пукотина... Он је сам рекао да му је мишић пукао. Зато ми је јако тешко да у то поверујем, судећи по томе како се кретао на турниру. Наравно, ако има способност да издржи бруталан бол, то је супер за њега и заслужио је да тријумфује. Али током целе каријере сам се сусретао са разним повредама и сматрам да је то што је он урадио јако, јако тешко, ако не и немогуће. Као што је рекао, он ће све разјаснити, а када и директор турнира каже такву ствар, онда морате да им поверујете“, рекао је Фереро.
Можда је све то и део „психолошког рата“, јер Алкарас жели да се врати на прво место АТП листе, са којег га је Новак срушио.
„Година је тек почела, Ђоковић је играо на свемирском нивоу и Карлос мора да буде на врху својих могућности да би се такмичио сваке недеље, да би имао добре резултате на турнирима, чиме би се приближио Новаку. По оном како је година почела, Ђоковић је заслужио да постане број један, али мислим да нас чека велика борба између њих двојице, као и са Циципасом, Медведовим и другима који су близу“.
Иако је остало неколико месеци до Ролан Гароса, јасно је да је и Алкарасу и Ђоковићу, наравно и Надалу, Грен слем у Паризу први наредни велики циљ.
„Ролан Гарос је велики циљ, били бисмо одушевљени да Карлос прође боље него прошле године. Мислим да има квалитет, ниво игре да може да освоји турнир. Наравно, Рафа је први фаворит, Ђоковић увек игра одлично на шљаци, тако да ће бити тешко, али Алкарас ће дати све од себе“, поручио је Фереро.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала