Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Пршти у Приштини: Шта ће то Курти да потпише у Бриселу

© Sputnik / Дејан СимићСпоменик Скендербегу у Приштини
Споменик Скендербегу у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Пред нову рунду састанка делегација Београда и Приштине, која је предвиђена за понедељак 27. фебруар у Бриселу, власти и опозиција у Приштине воде својеврсни рат на друштвеним мрежама, а главна тема је Заједница српских општина.
Тзв. премијер Косова Аљбин Курти рекао је да у понедељак са Вучићем неће разговарати на тему формирања ЗСО као и да та тема уопште неће бити на столу у понедељак.
Упркос тврдњама Куртија, посланици ДПК на друштвеним мрежама тврде да ће Курти у понедељак потписати документ о формирању ЗСО.
Потпредседница Демократске партије Косова Вљора Читаку најавила је на свом профилу на Фејсбуку* потписивање овог документа.
„Премијер Курти је успео да дијалог Косова и Србије од политичког договора претвори у безбедносни проблем. Курти ће у понедељак потписати споразум о прекиду ватре, а не коначни споразум, уз обострано признање у центру. У понедељак ће премијер Курти потписати споразум о формирању Удружења, односно Заједнице. Он ће у понедељак потписати обећање о давању политичког статуса Српској православној цркви. Толико о генијалности главног преговарача Куртија“, поручила је Вљора Читаку.
Да ће Курти пристати на формирање ЗСО говорио је шеф посланичког клуба ДПК Абељард Тахири. Гостујући у једној емсиији у приштинским медијима рекао је да ће тзв. влада Косова од јуна почети да се бави формирањем ЗСО.
„Премијер Косова Аљбин Курти и председник Србије Александар Вучић по свему судећи потписаће споразум. Затим, имамо изборе на северу где ће бити изабрана четири легитимна органа општина на северу Косова. Тај споразум ће почети да се примењује, а да није део коначног споразума“, изјавио је Тахири.
Главни преговарачи Александар Вучић и Аљбин Курти састаће се у Бриселу 27. фебруара најављено је из седишта Европске уније у Бриселу, а тема разговора је предлог Европске уније за нормализацију односа Београда и Приштине.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Застава тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СРБИЈА
Срамотна прослава усред Београда: Први пут обележена годишњица лажне државе Косово /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала