- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Украјина припрема инвазију на Придњестровље

© AP Photo / Andriy DubchakУкрајински војници
Украјински војници  - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Украјина је појачала припреме за инвазију на Придњестровље, што представља претњу за руске мировне снаге, руске Оружане снаге ће на то адекватно одреаговати, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Кијевски режим је појачао припреме за инвазију на Придњестровску Молдавску Републику. Како је раније саопштено, ова акција оружаних снага Украјине биће изведена као одговор на наводну офанзиву руских трупа са територије Придњестровља“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Министарство одбране Русије „тренутно бележи значајно концентрисање снага и војне технике украјинских јединица у близини украјинско-придњестровске границе, распоређивање артиљерије на ватреним положајима, као и невиђено повећање летова беспилотна летелица Оружаних снага Украјине изнад територије Придњестровља“.
„Спровођење планиране провокације украјинских власти представља директну претњу руском мировном контингенту који је легално распоређен у Придњестровљу. Оружане снаге Руске Федерације адекватно ће одреаговати на предстојећу провокацију украјинске стране“, наглашава се у саопштењу Министарства.
Украјински војник на положају на контакт-линији у Доњецкој области на истоку Украјине - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
РУСИЈА
Руска војска упозорава: Кијев припрема провокацију против Придњестровља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала