- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка увела нове санкције против Русије: На удару министри, војска, Запорошка нуклеарка, лидер ЛНР

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Сједињене Државе су прошириле санкције против Русије, уврстивши на санкциони списак 22 физичка и 83 правна лица, саопштило је америчко Министарство финансија.
Како је саопштило америчко Министарство финансија, санкције се уводе против произвођача хиперзвучних ракета "циркон", низа компанија "Росатома" за производњу композитних материјала.
Санкције се уводе и против десетак руских финансијских организација, међу којима су банке "Уралсиб", "Зенит", Московска кредитна банка, МТС банка и друге.
Такође, Министарство трговине је на црни списак уврстило 66 руских компанија због подршке руској војној индустрије, као и 10 организација из Русије, Кине, Канада и других држава. Проширен је и списак скупоцене робе која је обухваћена санкцијама за 276 предмета.
На црној листи Министарства трговине је и технолошки парк "Сколково" и компаније повезане са њим због претње националној безбедности.
Стејт департмент је увео санкције против десетак гувернера руских региона, као и против вицепремијера руске владе Татјане Голикове и девет министара.
Санкције су уведене и против вршиоца дужности лидера ЛНР Леонида Пасечника.
Визна ограничења уводе се против 1.200 припадника руске војске.
Стејт департмент је саопштио да су санкције уведене и против Запорошке нукеларке.
Такође, амерички председник Џозеф Бајден објавио је саопштење у којем се наводи да Сједињене Државе од 10. марта уводе царину од 200 одсто на увоз алуминијума и производа од алуминијума из Русије.
Уводе се и додатне тарифе на читав низ робе из Русије у висини од 2,8 милијарди долара, наводи се у саопштењу америчког трговинског представника Кетрин Тај.
Викторијина кула у Вестминстеру у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
РУСИЈА
Лондон проширио антируске санкције: На „црној листи“ лица повезана са „Росатомом“ и „Гаспромом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала