Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Многи нису свесни тежине састанка у Бриселу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да многи грађани па ни политичари нису свесни тежине састанка у Бриселу, на који су 27. фебруара позвани председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Крути,
"Сигурно да Вучића очекује веома тежак дан и тога су недовољно свесни и политичари владајућих партија, а камоли грађани", рекао је Дачић након заједничке конференције за новинаре са министром спољних послова БиХ Елмедином Конаковићем на питање шта очекује од предстојећег састанка у Бриселу.
Он је оценио да је Србија у тешкој позицији и да је очекује велика одговорност због чега је неоходно да постоји политичка стабилност и јединство.
Према његовим речима, сада је ствар како учествовати и изборити се за наше интересе и будућност.
Дачић је навео и да је веома тешко поред Куртија имати договор када је рекао да му је одвратно и да спомиње ЗСО.
Он је додао је да не иде у Брисел, али да је спреман да помогне Вучићу.

"Јачина свих притисака и уцена не огледа се само у ономе што је директно изречено", рекао је Дачић и упитао шта је то када неко каже да неко тешко може да одбије план Европске уније и САД. "Ваљда вам је јасно да то нешто значи", рекао је Дачић.

На питaње да ли ће обе стране - Београд и Приштина, као што је специјални изасланик ЕУ Мирослав Лачак најавио, прихватити европски план за решаване косовског питања Дачић додаје да председнику Вучићу треба и да саопште шта су постигли у разговорима са Приштином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала