- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лазар је изабрао Србију!

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Лазар Самарџић, млади фудбалер Удинезеа, изабрао је да наступа за репрезентацију Србије, иако је у претходном периоду играо за млађе селекције Немачке, државе у којој је рођен.
Самарџић ће се од марта наћи на располагању српском селектору Драгану Стојковићу у квалификацијама за Европско првенство.
„После неколико месеци темељних и пажљиво планираних активности, а све са циљем да репрезентација Србије буде квалитетнија и боља како у предстојећим квалификацијама за Европско првенство, тако и у осталим будућим такмичењима, епилог преговора да један од најталентованијих младих играча Европе обуче дрес наше земље добио је позитиван исход – Лазар Самарџић прихватио је позив селектора Драганa Стојковића и од марта биће део најбољег тима Србије!“, наведено је у саопштењу ФСС.
Разговори које су водили селектор Стојковић, као и директор Стеван Стојановић са Лазаром Самарџићем и његовом породицом, како се наводи, појачани су у последњих неколико седмица односно од повратка са пријатељског меча у Америци.
„На крају, на опште задовољство Самарџић је потписао сагласност да ће играти за Србију. Преостало је још да се заврши и административни део односно да из ФИФА стигне одобрење што се очекује у наредним данима“.
Контакт између Самарџића и Стојковића постоји још од лета прошле године. Селектор је у августу био на утакмици Милана и Удинезеа и практично од тада прати развој талентованог и перспективног фудбалера.
Самарџић је рођен 24. фебруара 2002. године у Берлину. Био је део свих млађих категорија националног тима Немачке. Пре Удинеза играо је у сениорским тимовима Херте и Лајпцига.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала