- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Уништићемо неонацизам до темеља, отераћемо претњу ако треба и до Пољске

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
За Русију је важно да до темеља уништи неонацизам у Украјини и да одгурне претњу што даље од својих граница, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Ако неонацисти не буду склоњени са власти у Кијеву, они би у неком моменту у будућности могли да почну да провоцирају нови светски сукоб, упозорио је Медведев.
„То се не сме дозволити. Зато је толико важно да се остваре сви циљеви специјалне војне операције. Да се границе претњи по нашу земљу одгурну што даље, ако буде било потребно – и до граница Пољске. Да се неонацизам уништи до темеља“, написао је руски званичник на Телеграму.

Русија ће победити

Он је поручио и да ће Русија победити у специјалној војној операцији.

„А шта даље? Уследиће преговори који ће, сигуран сам, бити тешки. пре свега зато што су формални учесници у преговорима на страни нашег противника једни, а стварни шефови – сасвим други. За кијевски режим одлуке неће доносити неки тамо Владимир Зеленски, ако још буде жив, или његова банда. Одлуку ће донети они преко океана у чијим су рукама испоруке оружја Кијеву и издвајање новца за одржавање онога што је остало од украјинске економије“, оценио је Медведев.

Говорећи о будућности Украјине, он је рекао да је судбина оних који након завршетка специјалне операције буду управљали „огриском који ће остати од Украјине“ незавидна јер ће националисти наставити да их контролишу.
Медведев је појаснио да украјинске власти „неће моћи да признају резултате специјалне операције, а да не ризикују да буду погубљени истог дана“.

Вратићемо своје територије

По његовим речима, мотиви главних непријатеља Русије су да максимално ослабе земљу.
„Зато они нису заинтересовани за окончање сукоба. Али пре или касније, по законима историје, они ће то учинити. Тада ће се појавити неки споразум. Наравно, без темељних договора о стварним границама или о новом Хелсиншком пакту који осигурава безбедност Европе. Једноставно некакав споразум“, оценио је Медведев.
На крају је поручио да ће Русија вратити своје територије и да ће поуздано заштити свој народ који је страдао током година геноцида и гранатирања.
„Сви желимо да се то деси што је пре могуће. И тај дан ће доћи. Наши војници годину дана успостављају ред, мир и правду на нашој земљи, штите наш народ и уништавају корене неонацизма. Они су хероји. Помаже им цела земља, снабдевајући фронт свим неопходним. Победа ће бити остварена“, закључио је руски званичник.
Чињеницу да Русију нико није победио коментарисао је у емисији Од четвртка до четвртка политиколог Александар Павић:
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
РУСИЈА
Русија ће се бранити и нуклеарним оружјем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала