- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљани и неприлике изненадили српског тренера, а Русија га тек упознаје: „Он има захтеве“

© AFP 2023 / PATRIK STOLLARZВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Фудбалери ЦСКА надиграли су Краснодар са 3:0, а то значи да је српски тренер Владимир Ивић имао тежак посао. Између осталог, пожалио се и на временске услове који су владали у главном граду Русије.
Тренер фудбалског клуба Краснодар Владимир Ивић рекао је на конференцији за новинаре да се екипа није прилагодила временским условима на утакмици против ЦСКА.
„Разговарали смо о грешкама пре меча и на полувремену. Било је ситуација када су људи ишли један на један, редовно смо губили дуеле. Могао је ЦСКА да постигне више голова. Али, морате схватити да је ово прва утакмица. Осим тога нисмо се довољно прилагодили времену. Морамо да будемо бољи за следећу утакмицу“, рекао је Ивић.
Додаје Ивић да је расположење у свлачионици било добро упркос поразу.

„ЦСКА се од самог почетка показао добро, противници су стварали шансе користећи наше грешке. Играли смо боље у мечу. Имали смо добро расположење после разговора у свлачионица Стварали смо шансе, доминирали тереном, али нисмо успели да постигнемо гол. Нисмо задовољни резултатом утакмице, али то можемо узети као основу за анализу. Учићемо и постајати све бољи“, додао је српски тренер.

Голман Краснодара Матвеј Сафонов рекао је новинарима да је главни тренер тима Владимир Ивић захтеван према играчима, али га није назвао чврстим.
„Донео је одређене тактичке карактеристике које би било погрешно открити. Ту је и дисциплина. Он се још није показао као тежак тренер, али ово је тренер који има захтеве“, рекао је Сафонов.
Краснодар ће прилику за реванш против ЦСКА имати 28. фебруара.
Још један српски тренер није имао добар дан у канцеларији - Славиша Јокановић. Динамо је у четвртак изгубио на гостовању од Криља Совјетова резултатом 1:2. Реванш меч игра се у Москви 1. марта.
„Играли смо два различита полувремена. У првом полувремену смо доминирали, стварали шансе, али нисмо могли да претворимо предност. У другом полувремену смо примили два проста гола после наших грешака. Не смемо дозволити такве грешке и морамо имати време је да исправимо грешке. Сада ћемо се спремати за реванш у Москви, коме се мора приступити много озбиљније и одговорније да бисмо прошли у наредну фазу турнира“, рекао је Јокановић, а цитирао је званични сајт Динама.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Откривено ко је хулиган који је напао Дмитровића: „Никоме није јасно како је ушао“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала