- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан остаје без тренера – Петрић се огласио: „Прескаче ми срце“

© Фото: Скриншот/FK Partizan BeogradГордан Петрић, Партизан
Гордан Петрић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Тренер Партизана Гордан Петрић одржао је конференцију за медије на којој је причао о разлозима због којих је одлучио да поднесе оставку на место тренера црно-белих, одакле ће отићи када почне репрезентативна пауза.
Петрић је након пораза од Шерифа и испадања црно-белих у Европи одлучио да пресече и да саопшти спортском директору и управи клуба да ће напустити екипу 18. марта, када почиње репрезентативна пауза.
Одлазећи тренер црно-белих рекао је да је ову одлуку донео још раније и да је то најавио Ивици Краљу још пре три недеље, а разлози су здравствене природе.
„Jа сам то рекао пре три недеље Ивици Краљу. Рекао сам му да тражи тренера кад дође пауза за репрезентацију. Доста људи можда зна да сам каријеру играчку прекинуо због болести. Пред припреме су ми рекли на прегледима да ми прескаче срце, да имам младеж који иде ка меланому, тако да не желим да провоцирам свој организам. Ја сам добро, али не желим да провоцирам организам, да се деси нешто што је било кад сам имао 31. годину. И тада сам рекао да се тражи нови тренер када буде пауза“, рекао је Петрић.
И наставио...
„Сада кад се завршила утакмица против Шерифа, рекао сам да је можда сада добро да одем због шок терапије, али су људи из клуба изјавили да останем до паузе. То је прича, то зна и доктор, зна Ивица Краљ, доктор који ме је послао на прегледе“м рекао је Петрић.
Он је додао и да се тренутно добро осећа, али да не жели ништа да ризикује.
„Ја сам у реду, али кажем да не желим да провоцирам организам. Ако мислите да се не нервирам када ме погледате, ја за фудбал живим, нећу да провоцирам организам, када сам завршио терапије са меланомом, ја сам више био са Пеђом у Валенсији код доктора, он је рекао "транкило", то значи полако. Немам пресинг, не желим да провоцирам шта је било у прошлости“, истакао је Петрић.
Он је поручио и да не верује да ће више икад да се бави тренерским послом.
„Не верујем да ћу икад више бити тренер, али ћу остати у фудбалу, пратити Партизан. Нећу бити функционер, тога се држим, али не верујем да ће у радити нешто што би могло опет да ме испровоцира. Мада, може да ме провоцира и док сад будем гледао Вест Хем“, успео је и да се нашали Петрић.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала