- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како да се љубимо „на даљину“: Кинески проналазак изазвао праву буру на интернету /видео/

CC0 / Pixabay / Усне
Усне - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Желите ли да свом партнеру који је далеко пошаљете пољубац? Чини се да је решење за тај проблем кинески уређај са топлим, покретним, силиконским уснама.
Уређај, који се рекламира као начин да се паровима који одржавају везе на даљину омогући да деле „праву“ физичку интимност, изазвао је пометњу међу кинеским корисницима друштвених мрежа који су истовремено шокирани и заинтересовани.
Како наводе произвођачи, уређај је опремљен сензорима за притисак и актуаторима, па је у стању да опонаша прави пољубац реплицирајући притисак, кретање и температуру усана корисника. Осим покрета усана током љубљења, може да се пренесе и звук који корисник тада испушта.
Међутим, док многи корисници друштвених мрежа виде смешну страну уређаја, други су га критиковали као „вулгаран“ и „језив“. Неки кажу да су забринути да би малолетници могли да га купе и користе.
„Не разумем (уређај), али сам потпуно шокиран“, навео је један корисник популарне кинеске друштвене мреже Веибо.
На овој друштвеној платформи сличној Твитеру, неколико хаштагова о уређају прикупило је стотине милиона прегледа током протекле недеље.
Да би послали пољубац, корисници треба да преузму мобилну апликацију и потом свој мобилни телефон повежу са уређајем. Након спаривања са својим партнерима у апликацији, парови могу да започну видео-позив и да пренесу пољупце једно другом.
Сличан проналазак, „Кисинџер“, регистрован у Малезији 2016. године био је у облику силиконске подлоге осетљиве на додир, за разлику од реалистичних силоконских усана кинеског тима.
Иако се рекламира за везе на даљину, кинески уређај такође омогућава корисницима да се љубе са странцима са којима желе да испробају пољупце након контакта оствареног путем апликација за онлајн упознавање.
Корисници такође могу „сачувати своје пољупце“ у апликацији како би их други преузели и искусили.
На највећем кинеском сајту за онлајн куповину Таобао, десетине корисника су поделили своје рецензије о уређају, чија је цена 288 јуана (око 40 долара), пренео је РТС.

Веза на даљину за време студија као инспирација

Како наводи кинески државни медиј „Глобал тајмс“, изум је патентирао Институт за мехатронску технологију у Чангџоуу.
„Током студија био сам у вези на даљину са својом девојком, тако да смо имали контакт само преко телефона. Одатле потиче инспирација за овај уређај“, рекао је водећи проналазач Ђијанг Џунгли.
Ђијанг је пријавио патент 2019. године, али је одлука донета тек у јануару 2023. и проналазач се нада да би сада неко други могао да прошири и усаврши дизајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала