- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је „победила“ Немачку – да ли ће моћи и Шпанију: „Још није завршено“

© AFP 2023 / JACK TAYLORСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Одлуком Лазара Самарџића да прихвати позив Србије и одбије Немачку, земљу свог рођења, са великим одушевљењем је прихваћена у домаћој јавности, али ту не би требало да буде крај - следећи задатак за ФСС је да обезбеди да и Стефан Бајчетић стане под српску заставу.
Самарџић је фудбалер Удинезеа, игра на позицији офанзивног везисте и виђен је у будућности као идеална замена за капитена Душана Тадића, што селектору Драгану Стојковићу даје већи избор и могућности за комбиновање екипе.
Самарџић ће се Србији одазвати већ у марту ове године на старту квалификација за Европско првенство, међутим ствар са Бајчетићем, српским сином рођеним у Шпанији, није тако једноставна.
Док је око Самарџића ситуација била прилично јасна још протекле јесени, са Бајчетићем, фудбалером Ливерпула и сином бившег играча Црвене звезде Срђана, чини се, неће бити тако лако.
За разлику од Немачке, где случај Самарџић и није био толико у центру пажње, случај Бајчетић окупира шпанске медије, а све пошто је млади играч заблистао у овој полусезони и стекао статус готово стандардног првотимца славног Ливерпупа, са свега 18 година.
Шпански медији на сва звона истичу да је Стефан - Шпанац.
"Фудбалски савез Србије врши максималан притисак и на оца, бившег фудбалера Селте Срђана, као и на самог Стефана да се већ у марту придружи Србији. Чини се да је Бајчетић одлучио да игра за Шпанију", наводи лист Марка.
Подсећа се да је Бајчетић прошлог августа дебитовао за репрезентацију Шпаније до 19 година.
"Чини се да је јасно да његова будућност лежи у шпанском тиму, али иако је играч дао реч Шпанији, то још није завршено. Мора се имати у виду да он има двојно држављанство, и Србије и Шпаније", истиче се.
Планове за Бајчетића, несумњиво, имају и Србија и Шпанија - за Орлове је позиција коју покрива млади играч, дефанзивног везисте, горућа, што је виђено и на претходном Мундијалу, док Шпанци желе да Стефана додају Гавију и Педрију, младим играчима Барселоне и тиме формирају трио играча средине терена за наредну деценију.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала