- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је коначно дошло време да се стане на реп бахатом Американцу?

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаМајк Џејмс, амерички кошаркаш
Мајк Џејмс, амерички кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Пре неколико месеци смо се питали колико ће српски тренер Саша Обрадовић успети да истрпи самовољу америчког кошаркаша Мајка Џејмса са којим мора да сарађује у Монаку. Питали смо се то после утакмице у Београду, а у Барселони се изгледа догодила кап која је прелила чашу.
Невероватан је играч Џејмс, способан је да погоди из свих позиција, да сам оствари победу за екипу, али једнако тако може и да је уништи, што је био случај у Барселони.
Низом катастрофалних одлука у финишу утакмице, Џејмс је готово "продао" меч и у моментима када је његова екипа стигла на шест поена заостатка, играла добру одбрану и могла да се нада потенцијалном преокрету, изазвао је потпуни хаос.
Два узастопна лоша додавања, заправо ужасна, бацила су целу екипу Монака под аутобус, што није први пут ове сезоне, али је све што се дешавало ван граница игралишта потпуно скандалозно.
Не само да је Џејмс одбио да послуша Обрадовићев савет, на шта је српски тренер само одмахнуо руком, у смислу "терај", него је дозволио себи да уђе у вербални сукоб са надређеним.
Свим љубитељима кошарке је јасно колико је важна добра релација између тренера и првог плејмејкера екипе, а у Барселони је, чини се, дефинитивно пукло, пошто је Џејмс дао себи за право да се извиче на свог надређеног и да га остави у готово шоку, без идеје шта треба нацртати за следећу акцију.
А вреди напоменути, без њега на терену, пре целог хаоса, Монако је успео тимском игром да се врати готово у резултатски егал, док је камера Евролиге зумирала незадовољног Џејмса на клупи.
И баш то указује на проблем са којим се суочава Обрадовић, ради се о првој звезди тима, једној од највећих у Евролиги, која према замисли америчког бизнисмена на руководећој функцији Маршала Гликмана треба да постане "лига играча", нешто попут НБА лиге.
Обрадовић је још раније, после гостовања Црвеној звезди у Београду указао да је са играчем попут Џејмса тешко радити, али да се мора, док је после Барселоне био далеко мање речит.
"То ћемо решити интерно", кратко је прокоментарисао српски тренер коме је изгледа преко главе отишла бахатост америчког играча.
Питање је само, да ли ће му доћи главе, као што је то био случај са Звезданом Митровићем, црногорским тренером који је добио отказ у Монаку баш због сукоба са Џејмсом или ће управа клуба стати у његову заштиту, као што је то учинио московски ЦСКА у случају тренера Димитриса Итидуса када је амерички играч правио хаос у клубу због чега га је и напустио.
Једно је сигурно - места у Кнежевини и за бахатог Американца и за дисциплинованог Србина изгледа да више нема...
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала