- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Београд је центар!“ – ништа није исто после једне посете Србији

© AP Photo / VLADIMIR ЉPORИIЖвечити дерби
вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана и Црвене звезде имају велику подршку навијача како на домаћем тако и на гостујућем терену, а атмосфера на утакмицама београдских клубова запала је за око и Маршалу Гликману, директору Евролиге.
Елитно европско кошаркашко такмичење никада није било узбудљиво као ове сезоне јер се велики број тимова бори за Топ осам, а међу њима су и Партизан и Црвена звезда.
Међутим, београдски тимови разлику је се од осталих због навијача који прате прелепу атмосферу и употпуњују сваки меч. Кошаркаши овух клубова играју са посебном мотивацијом у Београду, а њихови ривали тада под додатним притиском морају да буду још бољи што заједно доноси спектакл.
„Верујте ми када кажем, највише слушам свог сина који има 22 године и видим шта га занима. Имао је потешкоћа да прати Евролигу јер је навикао на НБА, али онда сам га одвео у Београд на утакмицу Партизана. После тога је све било јасно. Сада Евролигу прати сваке недеље. Имамо светлу будућност, посебно у државама као што су Немачка, Француска и Енглеска. Желимо да видимо наставак раста у Италији. Једноставно, постоји много тога доброг у Паризу, Лондону, Милану и Берлину“, рекао је Гликман.
Директор Евролиге открио је да га је Дејан Бодирога упознао са српском престоницом за коју је схватио да је центар кошарке.

„Дејан је сјајан. Упознао сам га док је још играо за Барселону са Шарасом, а Пешић је био тренер. Био је невероватан као играч, као Лери Бирд. Све је могао на терену. Баш је кул радити са њим. Он долази са Балкана, а то доноси одређени менталитет и има занимљив поглед на ствар. Када сам долазио овде, био сам мишљења да нема пуно људи у Београду, а он је одмах скочио рекао ми је сачекај, иди тамо и види. Натерао ме је одмах после Божића да седнем на авион и одем у Београд. Сјајно смо се провели у Србији. Имао сам прилику да осетим шта је то Београд, и видео сам на примеру Београда да не мора свака одлука да буде везана само за паре. Београд је кошаркашки центар и то глобални центар. Можда на нивоу Њујорка, сви у граду обожавају кошарку. Стварно сам се одушевио“, закључио је Гликман.

► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
СПОРТ
Повратак Звездиног „проклетства“ – кад му време није
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала