- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о „шта би било кад би било“ сценарију и две личности: „Можда ће мали део мене жалити“

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је истакао да би био задовољан када би на крају каријере он и Рафаел Надал имали исти број Гренд слем титула.
Ђоковић ће у другом колу турнира серије АТП 500 у Дубаију играти са бољим из дуела који играју Констант Лестијен и Талон Грикспор, одлучено је данас жребом.
„Био бих задовољан када бисмо Надал и ја на крају имали исти број Гренд слем титула. Волео бих више да имам од свог највећег ривала, али када се буде подвлачила црта, чак и ако се зауставим овде, а Надал освоји још 10 Слемова, морам да будем генерално задовољан“, рекао је Ђоковић.
Новак је наставио о „шта би било кад би било“ сценарију.
„Можда ће постојати мали део мене који ће жалити што нисам имао више од њега, али на крају, колико је довољно? Знате на шта мислим? Питам се, јер је то балансирање професионалног спортисте. Бити у спорту који је захтеван, сезона је дуга, много је прилика. Постоје четири Слема сваке године, имате прилике. Морате имати такмичарски ум, морате имати снагу, ментални приступ вука, да будеш гладан, јер вас то покреће, бар мене. Али у исто време, има времена да се балансира и каже: ‘У реду, доста је постигнуто, мораш бити поносан, захвалан, скроман’. Са обе врсте личности морате да се носите и са којима морате да живите у исто време“, изјавио је Ђоковић.
Осврнуо се најбољи српски тенисер и на питање ко је његов највећи ривал.
„Када бих морао да изаберем Надала или Федерера, вероватно бих изабрао Надала због ривалства, историје, улога који постоји када играмо, посебно у финалу Гренд слема. Волео бих да ме памте по посвећености. Све се врти око тога. Покушавате да напредујете, будете посвећени, растете, усавршавате. Да постанете бољи, побољштате себе, своје окружење и будете инспиративни за младе спортисте широм света“, закључио је Ђоковић.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала