- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

У Турској се изненада појавиo огроман кратер: Стручњаци тврде да није повезан са земљотресима

© Фото : screenshot/TW/MSAUУ Турској се појавиo огроман кратер
У Турској се појавиo огроман кратер - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Кратер дубок између 12 и 15 метара и пречника 100 метара изненада се формирао на пољу у граду Карапинар у турској провинцији Коња, преноси Анадолија.
Понор су открили локални становници. Јусуф Гултекин, који тамо живи, рекао је да је кратер вероватно настао пре неколико дана. Он је додао да се ови понори често појављују у околини и да су мештани навикли.
Објашњења за ту чињеницу још нису утврђена. Према једној од верзија, рупа је настала када су се подземне воде повукле, што је могло да изазове слегање земљишта.
У међувремену, директор Истраживачко-примењеног центра Обрук Техничког универзитета у Коњи, професор Фетулах Арик, изјавио је да стручњаци не могу да повезују појаву кратера са земљотресима који су се догодили у Турској.

Овај кратер нема везе са претходним великим земљотресима, нити са садашњим земљотресом. Можда је земља била пред колапсом и то је могло да има неког ефекта? Можда“, рекао је Арик.

Необична сцена у Русији - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
МУЛТИМЕДИЈА
„Годзила“ се мало уморила /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала