- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бродови са крстарећим ракетама „Калибар“ испловили у Балтичко море

© Sputnik / Денис Абрамов / Уђи у базу фотографијаМали ракетни брод "Град Свијажск" лансира ракету "Калибр" на војним вежбама Каспијске флотиле
Мали ракетни брод Град Свијажск лансира ракету Калибр на војним вежбама Каспијске флотиле - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Мали ракетни бродови пројекта 22800 „Каракурт“ и 21631 „Бујан-М“, наоружани крстарећим ракетама „Калибар“ испловили су у Балтичко море на вежбе, саопштили су у прес служби Балтичке флоте.

„Ракетни бродови Балтичке флоте су испловили како би учествовали у вежбама. У маневрима ће учествовати мали ракетни бродови ‘Одинцово’, ‘Зелени дол’, ‘Советск’ и ракетни чамац „Димитровград“, наводи се у изјави.

Бродови ће обавити неколико задатака на тему противбродске и противваздухопловне одбране. Поред електронских ракетних лансирања, бродови Балтичке флоте учествују и у вежбама избегавања непријатељских противбродских ракета.
Посаде бродова ће вежбати гађање морских и ваздушних циљева, заједничко маневрисање и противдиверзиону одбрану.
Мале ракетне бродове пројекта „Каракурт“ је произвео централни морски конструкторски биро „Алмаз“. Наоружани су крстарећим ракетама „Калибар“, комплексима „Панцир-М“, савременим комплексима, радиотехничким наоружањем, радијском везом, навигацијом, противдиверзантским наоружањем, као и преносним противваздухопловним ракетним системима.
Бродови пројекта „Бујан-М“ имају повећан депласман, опремљени су најновијим високопрецизним ракетним оружјем великог домета, универзалним ракетним комплексом „Калибар-НК“ који је пројектован за гађање циљева на мору и копну. Бродови служе за заштиту земље и њене економске зон.
Руски војни брод лансира крстареће ракете Калибар на терористе Нусра фронта са Средоземног мора - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
РУСИЈА
Руски брод, опремљен ракетама „Калибар“, ушао у Босфорски мореуз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала