- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамота Аргентине, Звездин плејмејкер разочаран: „Мука ми је од свега“

© Фото : АБА лигаКампацо
Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Kошаркашка репрезентација Аргентинe неће играти на предстојећем Мундобаскету. Вицешампиони света су водили са 17 поена разлике, али су на крају у кључној утакмици изгубили од Доминиканске Републике са 79:75.
Аргентина ће тако пропустити Светско првенство први пут још од 1982. године. Дакле, после 41 године нећемо их гледати на смотри најбољих на свету.
Пораз који ће заувек оставити мрљу на ову генерацију кошаркаша предвођену плејмејкером Црвене звезде Факундом Кампацом, тврде тамошњи медији.

„Мука ми је од свега, осећам се бедно. Извињавам се народу Аргентине. Нисмо играли добро, свака част Доминиканцима, а ми морамо да останемо уједињени у овом тешком тренутку. Ружно је, бедно је, али ћу радије остати уз своју поражену браћу него бити негде на другом месту. Лоше је то што не идемо на Светско првенство, али морамо да гледамо у будућност", рекао је Кампацо после меча.

Селектор „Гаучоса“ Пабло Приђони каже да је ово тежак ударац.
„Нисмо их нокаутирали и сумња је почела да се увлачи. Ово је тежак ударац. Емотивно нисмо могли да се дигнемо након што су они изједначили. Болеће нас да гледамо Мундобаскет на телевизији“, рекао је Приђони.
Херој победе Доминиканаца био је 19-годишњи кошаркаш Бетиса Жеан Монтеро, који је 18 од својих 22 поена постигао у другом полувремену, шутирајући 6/9 за три. Поред њега, истакли су се и Ђерардо Суеро са 13 и Андрес Фелис са 11 поена.
Kод Аргентине је најефикаснији био Габријел Дек са 27 поена, плејмејкер Звезде Факундо Kампацо постигао је 10 кошева, уз 4 скока и 5 асистенције, док је Нико Лапровитола такође дао 10 поена.
У Е групи испред Аргентине је остала и Венецуела, упркос поразу од Kанаде од 74:57. Аргентина је на крају још и могла да прође као најбољи четвртопласирани тим, али их је у томе спречио Бразил победом над САД од 83:76.
Код Бразилац је најбољи био Јаго Сантос са 17 поена и осам асистенција, док су по 11 поена додали Леонардо Меиндл и Рафаел Хетшајмер. Kод САД се истакао Ленгстон Галовеј са 19 поена.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Нови трипл-дабл „крадљивца“ Јокића, Денвер сломио Клиперсе у продужетку
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Шта уради овај човек? Ноћ за памћење Демијана Лиларда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала