Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хил о састанку у Бриселу: Не могу рећи да очекујем брзе резултате

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристофер Хил
Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил рекао је уочи састанка представника Београда и Приштине у Бриселу, да је ово још један у низу значајних састанака, али да не може рећи да очекује брзе резултате.
Амбасадор Хил је у Крагујевцу рекао да Европска унија врло посвећено ради на томе да пронађе решење које ће свима бити повољно.
"Бриселски процес дуго траје и сигурно не може да задовољи оне који очекују да се одмах дође до задовољавајућег исхода", казао је Хил, који верује да се мора постићи напредак, јер је прошло већ доста година без конкретних договора.
"Морам рећи да је са становишта Сједињених Америчких Држава веома важно да се што пре постигне и оствари Заједница српских општина", истакао је амерички амбасадор.
Он је рекао да САД и ЕУ блиско сарађују, као и да представник САД учествује данас у дијалогу у Бриселу.
"Наш представник (Габријел) Ескобар је данас у Бриселу, тако да смо ми у том процесу. Хоћу да нагласим да САД и Европска унија веома блиско сарађују по овом питању и веома смо посвећени да заједнички на томе радимо. Рекао бих и да смо последњих годину дана посебно блиско повезани у наступу у односу на агресију Русије у Украјини", навео је Хил.
"И посебно бих истакао да смо прошле недеље имали гласање у Уједињеним нацијама где је са огромном већином учесника подржана одлука која се односи на позив Русији да се повуче и да обустави страшну агресију на свог суседа. У овом гласању је и Србија била јединствена са осталима који су то подржали. тако да је дат веома јасан сигнал Русији да треба да престане са агресијом", казао је Хил.
Навео је да је само шест земаља на читавој планети подржало Русију, а огромна већина од 141 државе, укључујући и САД и Србију, позвала је на обуставу ратних дејстава Русије, што говори, како каже, о односу снага свих држава и тесној сарадњи велике већине држава у овом јединственом ставу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала