Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић се хитно огласио из Брисела: Курти на све начине бежи

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић хитно се огласио из Брисела. Он je рекао да је важно да грађани Србије знају да се председник Србије у Бриселу бори и инсистира на ЗСО, на поштовању Бриселског споразума док се премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти користи триковима како би све то избегао.
"Тренутно је пауза након билатералног састанка Вучића са Лајчаком и Борељом. Оно што је битно за грађане да знају јесте да Курти на све начине бежи и покушава да свим триковима избегне формирање ЗСО. Са друге стране имамо председника Вучића који се за исто формирање ЗСО бори до краја", рекао је Петковић.
На питање везано за ЗСО и то да део јавности у Србији оцењује да је данас дан Д, и да ће све бити потписано, Петковић је рекао да данас није никакав дан Д.

Симић: Срби на КиМ имају поверење у Вучића

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјаво је данас да Срби на Косову и Метохији имају поверење у председника Србије Александра Вучића, јер знају да се он бори за њихов опстанак на КиМ, као и за мир и сигурност.
"Без обзира ко се налази са друге стране преговарачког стола, ми знамо да председник Вучић носи на себи тежак терет борбе за српске интересе у суженом простору под снажним међународним притиском. Али Срби на КиМ имају пуно поверења у њега и наш преговарачких тим и знају да ће се борити најбоље могуће у овим околностима", рекао је Симић за ТВ Пинк.
Додао је да Срби на КиМ пажљиво прате данашње разговоре у Бриселу и очекују да чују исход.
Симић каже да на КиМ, поготово када су Албанци у питању, сви збијају редове и пружају подршку својим преговарачима и дају им ветар у леђа да истрају у настојањима да се Бриселски споразум и све оно што иде у корист Срба на КиМ избегне.
"Са друге стране, опозициони лидери у Београду на све начине покушавају да држави и председнику Вучићу сломе кичму. Шта год да учини Александар Вучић они ће бити против њега и против своје земље, а на жалост и против свог народа који живи на КиМ и то је нешто што Срби на КиМ не могу да разумеју и схвате и то им неће опростити", поручио је Симић.
Александар Вучић, Жозеп Борељ, Мирослав Лајчак и Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СРБИЈА
Завршен састанак у Бриселу, очекује се обраћање Вучића и Бореља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала