- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољски министар: Варшава слала Украјини муницију пре почетка специјалне операције

© AP Photo / Michal DyjukПољски тенкови "леопард 2"
Пољски тенкови леопард 2  - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Пољска је почела да испоручује Украјини муницију још пре почетка специјалне војне операције, изјавио је министар националне одбране земље Мариуш Блашчак у интервјуу за лист „Метрополија варшавска“.
„Подршка коју смо пружили Украјини – а да подсетим да смо прве испоруке муниције у Украјину послали још пре почетка рата – натерала нас је да додатно убрзамо рад на опремању пољске војске. Морамо бити спремни за све могуће случајеве. Американци имају термин за такву политику – peace through strength (мир кроз снагу)“, рекао је Блашчак.
Он је подсетио да је Пољска предала украјинској војсци, између осталог, тенкове Т-72, ​​артиљеријске гранате и муницију, преносиве противваздушне ракетне системе и беспилотне летелице.
Русија је раније упутила ноту земљама НАТО-а због испоруке наоружања Украјини. Портпарол руског председника Дмитриј Песков приметио је да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат, док је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков истакао да непрекидна велика помоћ Кијеву све више „увлачи западне земље у сукоб на страни кијевског режима“.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СВЕТ
Шеф НАТО: Истрошили смо резерве муниције за Кијев; То је сада рат до исцрпљења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала