- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Војници специјалних снага остали верни заклетви у зони СВО

© Sputnik / Nikolay Hiznyak / Уђи у базу фотографијаЈединице за специјалне операције
Јединице за специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је војницима и ветеранима снага за специјалне операције њихов професионални празник, наводећи да су доказали верност заклетви у зони специјалне војне операције (СВО), испуњавајући до краја наредбе и штитећи Русију од неонацистичке претње.
„Поштовани другови! Драги ветерани! Честитам вам професионални празник – Дан снага за специјалне операције... Важ животни избор је пут одважности и храбрости, безусловне преданости отаџбини, верности дугу и заклетви. Доказали сте то у борби, укључујући и специјалну војну операцију, испуњавајући до краја добијену наредбу, штитећи другове, спасавајући жене, децу и старце, штитећи од неонацистичке претње Русију, наше грађане и нашу земљу“, навео је Путин у телеграму.
Он је додао да борце и команданре снага за специјалне операције сматрају поносом армије, јер их одликује највиши ниво обучености, вештина да одлучно делују и решавају задатке у свим регионима света, „тамо где то захтевају безбедност и национални интереси Русије и њеног народа“.
Празник је руским специјалцима честитао и министар одбране Русије, генерал армије Сергеј Шојгу, који је оценио да они у зони СВО испољавају јунаштво и храброст, те да постижу циљеве које им је поставило руководство земље.
„Драги другови! Честитам вам празник! Захваљујем вам за самопожртвовану службу! Желим вам добро здравље, срећу и нове успехе за добробит отаџбине“, навео је министар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала