- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Раскошна продукција о бриљантном уметнику барока: Сви смо ми помало Каравађо

© Фото : Цебеф/Мегаком филм“Сенка Каравађа”, биографски филм о зачетнику барокног сликарства са елементима трилера, у режији Микела Плаћида
“Сенка Каравађа”, биографски филм о зачетнику барокног сликарства са елементима трилера, у режији Микела Плаћида - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
„Сенка Каравађа”, биографски филм о зачетнику барокног сликарства са елементима трилера, у режији Микела Плаћида, биће премијерно приказан вечерас у „Синеплексу“ Галерије Београд, у оквиру 51. ФЕСТ-а.
Филм је на 51. ФЕСТ-у представила Федерика Луна Винћенти, продуценткиња која је била задужена и за музику у филму.
„Поносна сам и пресрећна што сам овде. Знам да је Микеле Плаћидо популаран код вас и много му је жао што није могао да дође, али сутра има представу. Много вас поздравља“, пренела је Винћенти.
„Сенка Каравађа“ прати последњу годину живота Микеланђела Меризија да Каравађа (1571-1610), једног од најбриљантнијих сликара свог времена, али и бунтовника против црквених канона.
У главним улогама су Рикардо Скамарћо, Изабел Ипер и Луј Гарел. Филм је режирао Микеле Плаћидо, у Србији најпопуларнији по лику детектива Катанија у серији „Хоботница“.
© Фото : Цебеф/Мегаком филм„Сенка Каравађа“ прати последњу годину живота Микеланђела Меризија да Каравађа
„Сенка Каравађа“ прати последњу годину живота Микеланђела Меризија да Каравађа  - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
„Сенка Каравађа“ прати последњу годину живота Микеланђела Меризија да Каравађа
Није реч о класичном биографском филму, већ нечему што више нагиње ка трилеру, појаснила је продуценткиња.
Када се прочује да Каравађо у својим религијским сликама користи проститутке, лопове и скитнице као моделе, Ватикан спроводи истрагу о њему.
„Истраживач инквизиције, познат као Сенка, метафора је за све оно што засењује таленат, што нас спутава и удаљује од нашег правог ја и због тога смо сви ми помало Каравађо“, истакла је Федерика Луна Винћенти.
За потребе филма направљене су верне репродукције више од 17 Каравађових слика.
Сем Тврђаве Сант'Анђело и Каракалиних терми, сви остали делови сценографије су изграђени од нуле, у студију „Ћинећита“. Продукција филма коштала је 13 милиона евра.
© Фото : Цебеф/Душан МиленковићФедерика Луна Винћенти
Федерика Луна Винћенти - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Федерика Луна Винћенти
„Сенка Каравађа“ је део селекције ФЕСТ Гала, а репризне пројекције су 27. фебруара у 19 сати у „Синеплексу“ Галерије Београд и 1. марта у 13.30 сати у Југословенској кинотеци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала