- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Филип Крајиновић - Sputnik Србија

Рус упропастио рођендан Србину – Андреј „заварао“ Филипа па му нанео шести пораз у сезони

Пратите нас
Филип Крајиновић, српски тенисер, елиминисан је на старту турнира у Дубаију од Андреја Рубљова, руског тенисера који је славио резултатом 7:5, 6:2. Деловало је да ће српски тенисер на свој 31. рођендан забележити велику победу, али је Рус на време „упалио“ моторе и упропастио му рођендански поклон, односно нанео шести пораз од почетка сезоне.
Знао је Филип Крајиновић да у овом мечу мора да пружи сто одсто себе и то је и радио од самог старта. Српски тенисер почео је агреисвно, офанзивно и храбро, а тај стил не само да му је донео самопоуздање већ га је „погурао“ и до брејка.
На другој страни Рубљов је играо потпуно неконтролисано што је Филип сваког тренутка користио и при резултату 5:2 деловало је да има сет у својим рукама. У осмом гему није хтео да троши снагу и лако га је препустио Рубљову, а онда је дошао тренутак да сервира за сет.
У најгорем моменту Филип је приликом сервиса нагазио линију и до тог момента као да је психички потпуно пао. Руса је то тргло и пробудило и Филип је постао немоћан. Андреј је кренуо да шаље рафале и успео да врати брејк, а потом Крајиновићу још једном одузме сервис за вођство у сетовима.
Није српски тенисер хтео да одустане и са великом жељом закорачио је у други сет. Сјајно је одиграо први гем, да би у трећем њему припао можда најлепши поен на мечу. Међутим, у тим тренуцима Филип није имао шансе јер је невероватно јаке ударце слао Рубљов.
Руски тенисер направио је и други брејк чиме је вероватно и ставио тачку на меч. До краја другог сета одржао је одличан темпо, смањио је грешке и наставио да држи конце у својим рукама.
Са друге стране српски тенисер одиграо је можда и најбољи меч од почетка сезоне, па и у протеклих неколико месеци упркос томе што је поражен. Филип је показао велику жељу, ударао је фантастичан бекхенд и нападао из све снаге чиме је у првом сету задао опасну главобољу противнику.
Мораће српски тенисер да ради на томе како да одржи темпо са којим улази у меч, али овај пораз дефинитивно има и добру страну.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Ђоковић је добио две информације – термин за премијеру и ривала за четвртфинале
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
17:41 27.02.2023
5:7, 2:6 – Крајиновић елиминисан у Дубаију
Филип је одиграо добар гем, али је уследио нови одличан гем Рубљова који је обезбедио пласман у друго коло турнира у Дубаију.
17:33 27.02.2023
5:7, 1:5 – Андреј црта по терену
Контрола, сигурност, самопоуздање, сви потребни сегменти су на страни руског тенисера. Српски тенисер сада греши све оно шта је погађао у првом сету и делује све мање мотивисано.
17:30 27.02.2023
5:7, 1:4 – Нови брејк за Рубљова
Морао је Крајиновић да се намучи за јер је је Рубљов готово крао сваки поен који је из дефанзиве претварао у офанзиву. Нервозан је српски тенисер и после неконтролисаног ударца лоптице у аут Рус је добио нову брејк лопту.
Промашио је Филип први сервис, а на други стандардно агресивно напада Андреј који долази до другог брејка у другом сету и чини се решава овај меч.
17:24 27.02.2023
5:7, 1:3 – Потврда брејка
Седми ас уписује Рубљов, а затим наставља да бруталним рафалима напада Крајиновића. Направио је Рус и прву дуплу сервис грешку, али се одмах исправио и потврдио брејк.
17:21 27.02.2023
5:7, 1:2 – Брејк за руског тенисера
Паметно Андреј користи сваки слабији Филипов сервис и покушава да му у раној фази сета направи проблем. Стигао је Рус већ до брејк лопте, али је српски тенисер спасава после одличне реакције бекхендом.
Фантастичан поен одиграо је Крајиновић и после сурове размене успео да дође до гем лопте после чега је повикао гласно „Ајмо бре“.
Не дозвољава Андреј тако лако, распуцао је по форхенду и донео ново изједначење, а онда је дошао и до прилике за брејк. Користи је Рубљов.
17:13 27.02.2023
5:7, 1:1 – Изједначење
Рубљов је овога пута много опрезније почео сет од претходног. Добро сервира и сада Крајиновићу не дозвољава да нападне. Са нулом руски тенисер стиже до изједначења.
17:12 27.02.2023
5:7, 1:0 – Филип се буди
Српски тенисер добро је отворио први сет. Везао је два поена, али је онда уследила и његова друг дупла сервис грешка.
Добро је одреаговао на мрежи Филип иако је агресивно напао Рус, а онда је новим одличним првим сервисом повео у другом сету.
17:06 27.02.2023
5:7 – Рубљов води!
Асом отвра гем Рус, али коначно после дуго времена уследио је фантастичан ритерн Крајиновића који шаље форхенд паралелу.
А онда најлепши поен на мечу осваја српски тенисер! Крајиновић је вратио две нестврарне лоптице, а онда шаље бекхенд иза Андреја.
Када је деловало да све креће како треба поново, Филип је поново погрешио. Руски тенисер спасава се новим асом који му доноси сет лопту. И још једним је користи.
17:01 27.02.2023
5:6 – Рус направио нови брејк
Осваја Филип поен на други сервис, али онда у наредном поену закуцава лоптицу у мрежу. Крајиновићеву улогу преузео је Андреј који сада много агресивније напада, а српски тенисер у томе му помаже јер не погађа први сервис.
Рус стиже до две брејк лопте! Српски тенисер прву спасава асом, али другу не успева после страшног бекхенда руског тенисера.
16:57 27.02.2023
5:5 – Изједначење!
Сада Крајиновић не контролише ударце и игра поптуно другачији тенис од оног који је приказивао током већег дела сета. Рубљов стиже до трећег узастопног гема и изједначења.
16:54 27.02.2023
5:4 – Крајиновић испутио брејк
Андреј је добро одговорио на Филипов први сервис, али одмах узвраћа српски тенисер. Међутим, у незгодном тренутку дошло је до дупле сервис грешке која је потпуно избацила из такта српског тенисера.
Рубљов је стигао до две брејк лопте и одмах користи прву! Све се пореметило после Филиповог „фут фолта“ односно гажења линије приликом сервиса. Српски тенисер срушио је у једном гему целу игру првог сета.
16:50 27.02.2023
5:3 – Филип сервира за сет
У нешто споријем ритму је српски тенисер одиграо овај гем, а Андреј је за нијансу био бољи на сервису.
Као да је Филип желео да остави снаге за наредни гем у којем сервира за сет.
16:47 27.02.2023
5:2 – Крајиновић на гем до сета
Оно што мало обесхрабрује је што Крајиновић и даље тражи поене на свој други сервис који Андреј одлично чита. Са друге стране, када погоди први српски тенисер одлично гради поен.
Офанзивно игра Крајиновић и не посустаје са том тактиком, а Рубљов поново греши. Дубоко у терен улази пројектил из форхенда којим Србин стиже до гем лопте, а онда и до гема.
16:43 27.02.2023
4:2 – Андреј смањује, али Филип не престаје да напада
Нова дужа размена прекинута је грешком српском тенисера, али у наредном поену се Крајиновић исправио агресивним ритерном који форсира од почетка меча. Руски тенисер погађа само 40 одсто првог сервиса и тако оставља простор Филипу.
Поново је Србин претио и био храбар, али Рубљов смањује разлику.
16:38 27.02.2023
4:1 – Добар гем за Филипа
И даље Рубљов није довољно прецизан. У великој мери неконтролисано шаље лоптице у аут. Оно што на другој страни мучи Крајиновића је лош други сервис на који једва осваја поене. Рубљову је то дало самопоуздања и успео је да стигне до изједначења.
Добрим првим сервисом и потом форхендом, српски тенисер стигао је до гем лопте и користи је!
16:33 27.02.2023
3:1 – Рубљов освојио први гем
Бекхенд српског тенисера је данас на висини задатка. Овим ударцем руском тенисеру задаје велике проблеме. Рубљов је успео да се извуче јер је Филип превише ризиковао, али оно што је добро је што српски тенисер напада!
16:29 27.02.2023
3:0 – Крајиновић потврђује брејк
Погађа Крајиновић и први ас на мечу, а затим у поље улази још један страшан сервис.После гунђања себи у браду Рубљов се разгоропадио форхендом и дошао до првог поена у овом гему.
Међутим, Филип није посустао са сервисима и после убаченог првог потврђује брејк.
16:26 27.02.2023
2:0 – Брејк!
Агресиван је Рубљов, иако ризикује тренутно му се то исплати јер свака лоптица улази дубоко у терен. Насамарио је Крајиновића пославши да га проклиза на једну страну док је он на супротну упутио лоптицу.
Деловало је да ће са доста мање проблема Рубољв до гема, али Филип шаље фантастичну форхенд паралелу за изједначење. Уследио је и невероватан ритерн бекхендом за брејк лопту, али нажалост после прелепе размене први греши српски тенисер.
Два пута узастопно греши Рус и доноси нову шансу за брејк Крајиновићу који је користи после нестварног ритерна.
16:19 27.02.2023
1:0 – Крајиновић се намучио
Први на сервису је био Крајиновић, а Србин и Рус на старту су разменили по поен. Несигурност се одмах приметила у Андрејевим ударцима, а Филип је искористио то како би дошао до гем лопте.
Изазвао је Руса на мрежу, али Рубљов се одлично креће и уписује винер за опстанак у гему. Дошао је српски тенисер и до нове гем лопте, али поново је његову намеру добро прочитао противник.
Филипу је дуго требало, али успео је да сломи отпор и упише гем.
16:03 27.02.2023
Добро дошли!
Пратићемо српско-руски окршај Филипа Крајиновића и Андреја Рубљова у Дубаију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала