- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар о укључивању НАТО у украјински конфликт: Довешће до трећег светског рата

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаСпецијална војна операција руске војске у Украјини
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Војни конфликт између Русије и Украјине се наставља због одсуства преговора између Москве и Вашингтона, изјавио је бивши министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов телевизији „Бугарска он ер“.
Европа, према његовим речима, у тренутној ситуацији делује само као донатор старог оружја и економски губитничка страна. Истакао је да је пре годину дана Европа имала прилику да се докаже као велика сила, а не да се понаша као дворска дама.
Тренутни оружани конфликт има предисторију која се закључује у односима између запада и Руске Федерације у последњих 20 година, сматра бивши министар. Он напомиње да су се односи заоштравали неколико пута, између осталог и када су САД подржале покушај сиријске опозиције да свргне владу Башара Асада.
Према речима Каракачанова, у случају рата између НАТО-а и Русије ниједна страна неће показати милост.
„Ко може да победи Русију? Очигледно је да Украјина не може. Она нема ни економски потенцијал, колику год подршку да добије, а то је тренутно око сто милијарди. Чак ни у демографском погдледу не може да победи Русију, јер на територији Украјине живи не више од 27-28 милиона људи. Док у Русији живи 150 милиона људи. Украјински војно-индустријски комплекс такође нема потенцијал да испоручи тај војни ресурс. Ако говоримо о победи над Русијом, то значи рат НАТО-а против Русије. То значи управо то – трећи светски рат или нуклеарни рат. Ако дође до нуклеарног рата, онда неће бити важно ко је победио“, закључио је бивши министар одбране Бугарске.
Противавионски системи С-300В и С-300ВМ - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СВЕТ
Бугарски министар одбране: Ко ће штитити наше небо ако Украјини пошаљемо ракетне комплексе?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала