- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вече српских асистенција – Костић, Митровић и Илић у Јокићевом стилу

© AP Photo / Mike EgertonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Често смо имали прилику да у једној вечери видимо неколико голова које су постизали српски фудбалери, али није чест случај да се нагомилају асистенције. Управо се то сада догодило, јер су кључна додавања за поготке имали Александар Митровић за Фулам, Филип Костић (умало две) за Јувентус и Иван Илић у дресу Торина.
Као што Никола Јокић доминира у НБА лиги у погледу асистенција, тако су га земљаци на зеленом правоугаонику сада испратили у разигравању саиграча.
Виђен је прави српски обрачун у торинском дербију. Јувентус је надиграо Торино са 4:2, а на терену су се нашли Душан Влаховић и Филип Костић са једне, односно Вања Милинковић-Савић и Иван Илић са друге стране.
Први је на сцену ступио Филип Костић који је у 16. минуту утакмице проиграо Хуана Квадрада, а овај је довео Стару даму до изједначења.
Костић је креирао акцију, прошао по левој страни и проиграо Квадрада на другој стативи, а овај је успео да савлада Милинковић-Савића.
Пред крај првог полувремена одговорио му је још један наш репрезентативац, Иван Илић. Талентовани фудбалер проиграо је Санабрију у 43. минуту меча и тада је Торино повео са 2:1.
Лепо је то било додавање са леве стране терена, а Санабрија је само поставио ногу и уписао се у стрелце.
На крају је Јувентус славио са 4:2, Костић је извео слободан ударац који је на крају искористио Рабио, али је асистенција уписана ипак Бремеру који је само мало закачио лопту. И тако је уништио Костићеву другу асистенцију на утакмици.
Упоредо са овом утакмицом Фулам је у ФА Купу играо против Лидса, а то је значило да су на терену била двојица играча из наше репрезентације - Александар Митровић и Саша Лукић.
Фулам је славио са 2:0, а код другог гола Александар Митровић проиграо је Соломона и тиме решио меч. Навикли смо да Митровић даје голове, чак је и постигао један у другом полувремену, али је поништен због офсајда.
Треба рећи да је Митровић асистенцију уписао после дуплог паса са Соломоном који је одрадио већи део посла и погодио супротан угао гола Лидса.
Бојан Кркић  - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Србија му се надала, али је он имао друге планове и проблеме: „Рекао сам – не могу!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала