- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Комитет Представничког дома усвојио закон да Бајден може да забрани Тик Ток

© Depositphotos.com / JosekubeАпликација Тик Ток
Апликација Тик Ток - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Комитет за спољне послове Представничког дома гласањем је данас усвојио предлог закона који би председнику Џозефу Бајдену дао овлашћење да у САД забрани апликацију и друштвену мрежу Тик Ток.
Комитет је гласао 24 према 16 за одобрење мере којом се Бајденовој администрацији дају овлашћења да забрани апликацију Тик Ток, која је у власништву кинеске компаније „Бајт Денс“ и користи је више од 100 милиона Американаца, као и друге апликације за које се верује да представљају безбедносне ризике, преноси Ројтерс.
Демократски представници у Комитету противили су се овом закону, чији је главни покровитељ био председник комитета републиканац Мајкл Мекол.
Мекол је после гласања изјавио да мисли да ће „закон о Тик Току бити представљен прилично брзо“, као и да ће се о њему гласати у пуном обиму у Представничком дому касније овог месеца.
Ројтерс наводи да је највиши представник демократа у Комитету Грегори Микс рекао да се оштро противи закону, јер би он „оштетио нашу оданост широм света, довео више компанија у кинеску сферу, уништио радна места у Сједињеним Државама и поткопао кључне америчке вредности слободе говора и слободног предузетништва“, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала